Секрет довголіття у сніданку: що їсти у ранковий час
Секрет довголіття у сніданку: що їсти у ранковий час

Секрет довголіття у сніданку: що їсти у ранковий час

Ранковий прийом корисної їжі може гарантувати прожити здоровим і повним сил до глибокої старості.У регіонах світу, де фіксують найвищу тривалість життя, так званих "блакитних зонах", сніданок не пропускають, розповів CNBC дослідник довголіття Ден Бюттнер, який вивчає повсякденні звички мешканців Окінави (Японія), Сардинії (Італія) та інших "зон здорового старіння"."Саме сніданок у цих регіонах найситніший прийом їжі. Далі, впродовж дня люди їдять менше, а вечеряють дуже рано - часто без перекусів до наступного ранку", - каже Бюттнер.Є старе прислів'я: сніданок з'їж сам, обідом поділися з другом, вечерю віддай ворогу - воно абсолютно відповідає стилю життя довгожителів, - зазначив дослідник.У раціоні довгожителів переважають боби, овочі, рис, фрукти, місо та овес. Сніданок тут більше схожий на обід, але з правильним балансом поживних речовин."Я сам щодня починаю з тарілки мінестроне з квасолею та овочами. А ще - рис із квасолею. Пропоную спробувати так харчуватись хоча б тиждень і відчути різницю", - порадив Бюттнер.

Джерело матеріала
loader
loader