/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F66d16bb21fbcd83c14a781fdebb9e743.jpg)
Які овочі обов'язково їсти влітку: сім найкращих, яких потребує організм у спекотні дні
16 червня відзначають День свіжих овочів. Ще одне нагадування як важливо влітку включати до раціону сезонні дари природи.Огірки, помідори, кабачки, болгарський перець, листя салату - не лише освіжають і дарують легкість, а й забезпечують організм вітамінами, клітковиною та антиоксидантами. Вони сприяють гарному травленню, підтримують водний баланс і заряджають енергією у спекотні дні.Як саме різні літні овочі впливають на організм і чому їх варто обов'язково включити до раціону влітку, розповіла Gazeta.ua.Майже на 95% складаються з води, тому ідеально зволожують організм у спеку. Вони мають сечогінну дію, допомагають виводити токсини та знижують набряки.Містять лікопін - потужний антиоксидант, який захищає клітини від старіння. Також багаті вітаміном C, корисні для серця та імунітету.Універсальний овоч, який влітку особливо цінується за легкість і користь. Біла, червона, кольрабі чи пекінська - кожен різновид має свої переваги. Капуста багата вітамінами C, K, групи B та клітковиною, покращує травлення, очищує організм і підтримує імунітет.Легкі для травлення, містять клітковину, що покращує роботу кишечника. Кабачки також підтримують рівень цукру в крові та добре впливають на обмін речовин.Чемпіон серед овочів за вмістом вітаміну C. Покращує стан шкіри, зміцнює імунітет і додає яскравості як салатам, так і гарячим стравам.Сезонна улюблениця, яка не тільки смачна, а й корисна. У молодій картоплі більше вітаміну C, калію та магнію, ніж у старій. Вона містить менше крохмалю, легше засвоюється і підтримує енергетичний баланс організму. Варена, запечена або тушкована - це ідеальне джерело поживних речовин у літньому раціоні.Джерело фолієвої кислоти, вітамінів A і K. Сприяє кращому засвоєнню їжі, має легкий заспокійливий ефект і додає свіжості кожному літньому прийому їжі.

