Чи варто їсти цілі варені яйця: дієтологиня поділилась рекомендацією
Чи варто їсти цілі варені яйця: дієтологиня поділилась рекомендацією

Чи варто їсти цілі варені яйця: дієтологиня поділилась рекомендацією

Дієтологиня Енн Е. Редвайн пояснює, що виключення жовтка з раціону позбавляє організм значної частини важливих поживних речовин. Про це пише24 Канал із посиланням на UTPhysician.

Чому так краще

Вона зазначає, що єдиною підставою для вживання лише білків може бути особиста неприязнь до смаку жовтка, але точно не турбота про здоров’я.

Жовток є основним джерелом вітамінів A, D, E, K, а також вітамінів групи B, кальцію, цинку, заліза та особливо холіну – важливого для мозку й нервової системи. Окрім того, він містить лютеїн, який підтримує здоров’я очей. З білка ж організм отримує головним чином лише протеїн і воду, тоді як у жовтку зосереджені всі жиророзчинні вітаміни й нутрієнти, які просто не можна замінити добавками без втрати біодоступності.

Чи варто їсти цілі варені яйця: дієтологиня поділилась рекомендацією - Фото 1
Жовток також корисний для здоров'я / Фото Pexels

Найпоширеніший страх – це холестерин. Багато людей досі вважають, що яйця шкодять серцю, однак дослідження останніх років показали: споживання яєць не має значного впливу на рівень "поганого" холестерину в крові.

Ба більше, фосфоліпід лецитин, який міститься в жовтку, навіть знижує всмоктування холестерину в кишківнику. Це означає, що боятися двох яєць на день – не тільки зайве, а й шкода для повноцінного раціону.

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.

Замість олії для приготування яєчні рекомендується використовувати гарячий м’ясний бульйон, що покращує текстуру та аромат страви.

Джерело матеріала
loader
loader