Його ніколи не буває забагато: полуничний зефір, який завжди зʼїдають на раз
Його ніколи не буває забагато: полуничний зефір, який завжди зʼїдають на раз

Його ніколи не буває забагато: полуничний зефір, який завжди зʼїдають на раз

З цим рецептом ви захочете готувати зефір хоч кожного дня, адже він не просто легкий у приготуванні, а й має просто дивовижний смак. Навіть коли надворі спека, від цього смаколика не відмовиться ніхто. 24 Каналпропонує приготувати його за рецептом порталу Cookpad.

Рецепт зефіру з полуниці

  • Час: 25 хвилин + висихання
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 80 мілілітрів води;
– 320 грамів цукру;
– 8 грамів агар-агару;
– 200 грамів полуничного пюре;
– 60 грамів білка;
– 1/3 чайної ложки лимонної кислоти;
– дрібка солі;
– цукрова пудра.

Приготування:

  1. У мисці збийте яєчні білки разом з дрібкою солі та лимонною кислотою до легкої піни. Поступово, не припиняючи збивання, цукор. Продовжуйте збивати масу, доки вона не стане густою та стійкою — до утворення щільних піків.

  2. У невеликому сотейнику змішайте полуничне пюре, воду, агар-агар і ще 100 грамів цукру.

  3. Поставте на середній вогонь і, постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння та густоти.

  4. Повільно, тонкою цівкою вливайте гарячий сироп у збиті білки, продовжуючи збивати. Збивайте ще приблизно 2 хвилини, щоб маса стала однорідною та пишною.

  5. Перекладіть готову зефірну масу в кондитерський мішок.

  6. Викладіть зефір на деко, застелене пергаментом, формуючи порції бажаної форми. Залиште висихати при кімнатній температурі.

  7. Потім посипте зефір цукровою пудрою.

Смачного!

Краще за будь-яку газовану воду: рецепт смачного полуничного квасу.

Джерело матеріала
loader