/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F104%2F34a5bdb8842edaa10058ceb10dbcb6c5.jpg)
Як швидко зварити гороховий суп
Горох — корисна та дуже смачна бобова культура.
Його часто використовують для приготування супу.
Однак, цей продукт зазвичай довго розварюється, тому його потрібно замочувати на тривалий час.
Утім, є способи його значно пришвидчити.
Зазвичай для кращого розварювання гороху його замочують на кілька годин, щоб крупа добре набухла.
Додамо також, що крупи промивають вручну за пропорціями: на 1 кг гороху приблизно 2,5-3 л води, а очищати зерно потрібно до тих пір, поки зливна вода не буде прозорою.
Після чого горох знову промивають, заливають чистою водою і ставлять на вогонь варитися.
Ще один перевірений спосіб — звичайна харчова сода також дозволить вашому гороху швидко розваритися.
Для цього після закипання крупи за хвилин 10-15 потрібно в каструлю додати соду.
Пропорції: 0,5 чайної ложки на 2 літри рідини.
Вже за 5-7 хвилин горох стає м’яким.
Як зварити гороховий сувп в мультиварці без замочування.
Колоті горошини спочатку необхідно промити під водою, доки рідина не стане прозорою.
Також для цього рецепту вам знадобляться цибулина, морквина і ваші улюблені спеції.
Приготування дуже просте:.
Моркву потрібно промити і очистити.
Потім нарізати на кубики невеликого розміру.
Подрібнити цибулину і перекласти з морквою до чаші мультиварки.
Додати три склянки промитого гороху.
Додати п’ять склянок води, злегка підсолити і все перемішати.
