Як швидко зварити гороховий суп
Як швидко зварити гороховий суп

Як швидко зварити гороховий суп

Горох — корисна та дуже смачна бобова культура.

Його часто використовують для приготування супу.

Однак, цей продукт зазвичай довго розварюється, тому його потрібно замочувати на тривалий час.

Утім, є способи його значно пришвидчити.

Зазвичай для кращого розварювання гороху його замочують на кілька годин, щоб крупа добре набухла.

Додамо також, що крупи промивають вручну за пропорціями: на 1 кг гороху приблизно 2,5-3 л води, а очищати зерно потрібно до тих пір, поки зливна вода не буде прозорою.

Після чого горох знову промивають, заливають чистою водою і ставлять на вогонь варитися.

Ще один перевірений спосіб — звичайна харчова сода також дозволить вашому гороху швидко розваритися.

Для цього після закипання крупи за хвилин 10-15 потрібно в каструлю додати соду.

Пропорції: 0,5 чайної ложки на 2 літри рідини.

Вже за 5-7 хвилин горох стає м’яким.

Як зварити гороховий сувп в мультиварці без замочування.

Колоті горошини спочатку необхідно промити під водою, доки рідина не стане прозорою.

Також для цього рецепту вам знадобляться цибулина, морквина і ваші улюблені спеції.

Приготування дуже просте:.

Моркву потрібно промити і очистити.

Потім нарізати на кубики невеликого розміру.

Подрібнити цибулину і перекласти з морквою до чаші мультиварки.

Додати три склянки промитого гороху.

Додати п’ять склянок води, злегка підсолити і все перемішати.

Джерело матеріала
loader