/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F104%2F024883a7f690c4816422f0a730d703b2.jpg)
Чому агрономи не радять викидати паростки з картоплі: вони можуть бути надзвичайно корисними на городі
Не поспішайте їх викидати — ці паростки можуть стати корисними помічниками на вашій грядці.
Світлі витягнуті паростки завдовжки 6–10 см — чудова альтернатива посадковому матеріалу, якщо картоплі для висаджування обмаль.
Висаджені в ґрунт на глибину близько 7 см і рясно политі за температури не нижче +10°C, вони добре приживаються і дають нові рослини.
Ці паростки можна сміливо використовувати як органічну мульчу.
Завдяки високому вмісту корисних речовин, вітамінів, кислот, макро- й мікроелементів, вони підживлюють землю та зміцнюють її родючість.
Окрім цього, така мульча сприяє захисту рослин від шкідників і грибкових інфекцій.
Паростки також варто додавати до компостної купи.
Вони значно підвищують поживну цінність компосту, а ще — гальмують розвиток небажаних комах і мікроорганізмів.
Щоб уникнути зайвої вологи, варто чергувати шар паростків із сухими матеріалами — наприклад, сіном, сухим листям або торфом.
Достатньо залити 350 грамів подрібнених картопляних паростків двома літрами води й залишити суміш у теплому місці приблизно на 7 годин — і ви отримаєте ефективний природний стимулятор росту.
Його можна використовувати для замочування насіння або обприскування розсади та дорослих рослин.
Картопляні паростки містять природні фітогормони, які активізують утворення коренів і сприяють інтенсивному росту культур.
