Чому агрономи не радять викидати паростки з картоплі: вони можуть бути надзвичайно корисними на городі
Чому агрономи не радять викидати паростки з картоплі: вони можуть бути надзвичайно корисними на городі

Чому агрономи не радять викидати паростки з картоплі: вони можуть бути надзвичайно корисними на городі

Не поспішайте їх викидати — ці паростки можуть стати корисними помічниками на вашій грядці.

Світлі витягнуті паростки завдовжки 6–10 см — чудова альтернатива посадковому матеріалу, якщо картоплі для висаджування обмаль.

Висаджені в ґрунт на глибину близько 7 см і рясно политі за температури не нижче +10°C, вони добре приживаються і дають нові рослини.

Ці паростки можна сміливо використовувати як органічну мульчу.

Завдяки високому вмісту корисних речовин, вітамінів, кислот, макро- й мікроелементів, вони підживлюють землю та зміцнюють її родючість.

Окрім цього, така мульча сприяє захисту рослин від шкідників і грибкових інфекцій.

Паростки також варто додавати до компостної купи.

Вони значно підвищують поживну цінність компосту, а ще — гальмують розвиток небажаних комах і мікроорганізмів.

Щоб уникнути зайвої вологи, варто чергувати шар паростків із сухими матеріалами — наприклад, сіном, сухим листям або торфом.

Достатньо залити 350 грамів подрібнених картопляних паростків двома літрами води й залишити суміш у теплому місці приблизно на 7 годин — і ви отримаєте ефективний природний стимулятор росту.

Його можна використовувати для замочування насіння або обприскування розсади та дорослих рослин.

Картопляні паростки містять природні фітогормони, які активізують утворення коренів і сприяють інтенсивному росту культур.

Джерело матеріала
loader