/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F842b0001267f5e8fa4f14eac933292d1.jpg)
Чи можна їсти рибу щодня: медики дали остаточну відповідь
Як передає видання Delish, медики зазначають, що риба — це універсальне джерело якісного білка, він містить усі необхідні амінокислотні сполуки, які є незамінними для організму.
Особливо багаті на корисні речовини лосось і тунець.
Ці види риби містять поліненасичені жирні кислоти омега-3, йод і холін, які вкрай необхідні для належної роботи серцево-судинної системи.
Лікарі зазначають, що регулярне вживання риби захищає серце й судини від хронічних захворювань, а також зміцнює нервову систему.
Однак медики наголошують, що харчування має бути збалансованим і включати в себе різноманітні продукти, а не лише рибу.
Хоча щоденне вживання риби допустиме для людей, які не мають протипоказань за здоров’ям, все ж таки надмірне споживання одних і тих самих видів продукту може призвести до накопичення забруднювачів, зокрема — ртуті.
Як зазначають експерти, ртуть особливо небезпечна для центральної нервової системи і мозку, що розвивається.
Тому вагітним жінкам і тим, які годують грудним молоком, краще уникати риби з високим вмістом ртуті, наприклад, популярного тунця.
Безпечними видами риби для щоденного вживання вважаються:.
чорний морський окунь;.
морепродукти — гребінці, креветки, лобстер.
Що стосується вибору між дикою та вирощеною рибою — обидва варіанти однаково корисні для здоров’я.
Головне, наголошують фахівці, купувати рибу у надійного продавця і стежити за дотриманням умов зберігання: вона має бути охолодженою або замороженою.

