Чи можна їсти рибу щодня: медики дали остаточну відповідь
Чи можна їсти рибу щодня: медики дали остаточну відповідь

Чи можна їсти рибу щодня: медики дали остаточну відповідь

Як передає видання Delish, медики зазначають, що риба — це універсальне джерело якісного білка, він містить усі необхідні амінокислотні сполуки, які є незамінними для організму.

Особливо багаті на корисні речовини лосось і тунець.

Ці види риби містять поліненасичені жирні кислоти омега-3, йод і холін, які вкрай необхідні для належної роботи серцево-судинної системи.

Лікарі зазначають, що регулярне вживання риби захищає серце й судини від хронічних захворювань, а також зміцнює нервову систему.

Однак медики наголошують, що харчування має бути збалансованим і включати в себе різноманітні продукти, а не лише рибу.

Хоча щоденне вживання риби допустиме для людей, які не мають протипоказань за здоров’ям, все ж таки надмірне споживання одних і тих самих видів продукту може призвести до накопичення забруднювачів, зокрема — ртуті.

Як зазначають експерти, ртуть особливо небезпечна для центральної нервової системи і мозку, що розвивається.

Тому вагітним жінкам і тим, які годують грудним молоком, краще уникати риби з високим вмістом ртуті, наприклад, популярного тунця.

Безпечними видами риби для щоденного вживання вважаються:.

чорний морський окунь;.

морепродукти — гребінці, креветки, лобстер.

Що стосується вибору між дикою та вирощеною рибою — обидва варіанти однаково корисні для здоров’я.

Головне, наголошують фахівці, купувати рибу у надійного продавця і стежити за дотриманням умов зберігання: вона має бути охолодженою або замороженою.

Джерело матеріала
loader
loader