/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F104%2Fe58edacef7d61b465fd5a7dd6c057db7.jpg)
Які 2 продукти треба обов’язково їсти, щоб покращити пам’ять і захистити мозок від старіння
Для захисту мозку від старечих захворювань і збереження його активності до глибокої старості медичні експерти рекомендують їсти чорницю та горіхи.
Ці два продукти в тандемі діють як природній щит проти когнітивних вікових розладів.
Про це пише ресурс «РБК-Україна» з посиланням на сторінку в Тік.
Ток американського доктора Карана Раджана.
Яка користь горіхів та чорниці для здоров’я мозку.
Зі слів медичного експерта, омега-3 жирні кислоти, які містяться в горіхах, на відмінно поєднуються з поліфенолами з чорниці.
Разом ці речовини стають потужним захисником мозку від старечої втрати пам’яті та когнітивних розладів.
Антиоксидантні сполуки, які містяться в ягодах чорниці, зменшують окислювальний стрес і нівелюють запалення в організмі, що не дає розвиватися нейродегенеративним захворюванням.
Якщо регулярно вживати чорницю, можна покращити короткотривалу пам’ять і когнітивні функції.
А вітамін Е та антиоксидантні сполуки, що містяться у волоських горіхах, знижують запалення та захищають клітини мозку від пошкоджень.
Ці продукти можна включити в раціон дієтичного харчування чи просто регулярно вживати.
Це допоможе зберегти пам’ять і ясний розум, а також в рази знизити ризики когнітивних порушень.
Які ще продукти корисні для здоров’я мозку та покращення когнітивних функцій.
Медичні експерти зазначають, що правильне харчування і помірні фізичні навантаження здатні покращити здоров’я мозку та психічні функції.
Найкращими продуктами для мозку вважаються ті, які зміцнюють здоров’я серцево-судинної системи.
Найкориснішими продуктами для роботи мозку та покращення когнітивних функцій вважаються:.
Зелені листові овочі — капуста кале, шпинат і броколі.
Жирна риба — лосось, скумбрія, оселедець.
Ягоди — чорниця й полуниця.
Напої — чай та кава.

