/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fe387d24f56bac2f51bc4d47cf923f68b.jpg)
Сніданок для жінок: що має бути в раціоні кожної
У ритмі сучасного життя жінки часто жертвують повноцінним сніданком. Обмежуються кавою або перекусами на ходу, коли збираються на роботу чи збирають дітей в школу чи дитсадок.Дієтологи наголошують, що варто виробити кілька простих, але корисних звичок, щоб сніданок став не лише корисним, а й приємним ритуалом для всього дня.В першу чергу варто зробити сніданок найщільнішим прийомом їжі, пояснює нутриціолог Сідні Спєвак EatThis, NotThat.Він дасть енергію на цілий день, а відчуття ситості з ранку запобігає переїдання.Дієтологиня Аманда Костро-Міллер пояснює, що таким чином можна підстрахуватися на випадок непередбачених ситуацій протягом дня, щоб не відчувати гострого почуття голоду, якщо не вдалося вчасно пообідати.Фахівці відзначають, що одна з найпростіших і корисних звичок - випивати перед сніданком склянку води. Це дозволяє заповнити баланс рідини в організмі після сну.Дієтологи також звертають увагу на необхідність правильно підбирати продукти. У корисному сніданку має бути не менше 20 г білка, вважає дієтолог Лорен Харріс-Пінкус. Така кількість необхідно жіночому організму для підтримки метаболізму. Американські дієтологи в якості джерела білка радять їсти вранці яйця, сир або грецький йогурт.При цьому дієтологи нагадують, що ідеального рецепту здорового харчування не існує. Вони радять брати до уваги індивідуальні особливості організму і витрати енергії протягом дня.

