Лікарі назвали два овочі, які допомагають тримати цукор у крові в межах норми
Лікарі назвали два овочі, які допомагають тримати цукор у крові в межах норми

Лікарі назвали два овочі, які допомагають тримати цукор у крові в межах норми

Йдеться про броколі та шпинат — продукти, які багаті на клітковину, вітаміни, мінерали й антиоксиданти.

Експерти говорять, що броколі містить біологічно активну речовину — сульфорафан, яка здатна покращувати чутливість до інсуліну і знижувати рівень цукру в крові.

Окрім того, броколі є потужним джерелом важливих мікроелементів — магнію, калію, вітамінів групи В та фолієвої кислоти.

Магній налагоджує належне функціонування м’язової тканини й нервової системи.

Калій регулює артеріальний тиск, вітамін В6 бере участь у метаболізмі білків, вітамін С зміцнює імунітет.

А фолієва кислота необхідна для синтезу ДНК й розвитку клітин.

Шпинат багатий на магній, який відіграє важливу роль у регуляції рівня глюкози.

Він також містить мало вуглеводів і багато клітковини, що робить його ідеальним продуктом для людей з діабетом ІІ типу чи схильністю до нього.

Шпинат містить купу інших речовин, корисних для здоров’я.

Зелень багата на каротиноїди, які в організмі перетворюються на вітамін А.

Також шпинат містить потужну частку вітаміну С, який зміцнює імунну систему та підтримує здоров’я шкіри.

Кальцій, який міститься в листковому овочі, необхідний для здоров’я кісток, серця, м’язів та нервової системи.

Медики рекомендують обов’язково включати шпинат і броколі до свого щоденного раціону.

Ці продукти допоможуть контролювати не лише рівень цукру в крові, а й зміцнити загальний стан здоров’я.

Джерело матеріала
loader
loader