/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F104%2Fe166bb4161d250c810bd48c86b21eaee.jpg)
Скільки треба смажити рибу й морепродукти на мангалі, щоб вони були соковитими та ніжними
За словами професійних кухарів, приготування морепродуктів і риби на вогні вимагає делікатного підходу.
Адже їх можна перетримати чи недосмажити, що однаково негативно впливає на смакові властивості готових страв.
Експерти говорять, що найголовніше — це не перетримати продукти на вогні.
Рибі й морепродуктам досить 10 хвилин, щоб вони були соковитими й ніжними всередині та з хрумкою скоринкою зовні.
Особливо уважно треба ставитися до приготування червоних видів риби.
Стейки треба класти на мангал тоді, коли буде слабкий жар, посмажити до золотавої скоринки та знімати з вогню.
Тоді риба не втратить свого соку, інакше вона вийде сухою та несмачною.
З морепродуктами така сама історія.
Вони готуються дуже швидко, потім їх треба так само швидко зняти з вогню, інакше страва втратить свою ніжність і стане гумовою.

