Його злизуватимуть з тарілки: простий рецепт нереально смачного полуничного тірамісу
Його злизуватимуть з тарілки: простий рецепт нереально смачного полуничного тірамісу

Його злизуватимуть з тарілки: простий рецепт нереально смачного полуничного тірамісу

Полуничне тірамісу – це найперше, що варто приготувати з початком сезону полуниці. Воно виходить таким ніжним, що смак полуниці відчувається особливо яскраво, розповідає 24 Канал з посиланням на інстаграм переможниці "МастерШеф" Валерії Матрохіної.

Рецепт полуничного тірамісу

  • Час: 40 хвилин + просочування
  • Порцій: 8

Інгредієнти:
– 300 грамів маскарпоне;
– 300 мілілітрів вершків;
– 80 грамів цукрової пудри;
– 800 грамів полуниці;
– 2 столові ложки лимонного соку;
– 2 столові ложки цукру;
– 200 грамів печива Савоярді;
– фісташка – за бажанням.

Приготування:

  1. Близько 600 грамів свіжої полуниці подрібніть у блендері разом із цукром і соком лимона – отримаєте яскраве, ароматне ягідне пюре.
  2. У глибокій посудині збийте охолоджені вершки, сир маскарпоне та цукрову пудру до утворення густої маси. Головне – не збивати надто довго, щоб крем не став зернистим.
  3. Печиво савоярді швидко занурюйте в полуничне пюре та викладайте на дно форми першим шаром.
  4. Нанесіть щедрий шар крему, розрівняйте лопаткою. Додайте шматочки свіжої полуниці. Повторіть шари: печиво, соус, крем. Верх прикрасьте полуницею, за бажанням посипте подрібненими фісташками.
  5. Поставте десерт у холодильник щонайменше на 4 години, а краще – залиште на ніч, щоб він добре просочився.

Смачного!

Це смачно та красиво: як приготувати оригінальне кульбабкове варення.

Джерело матеріала
loader
loader