/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F104%2Ff6c04219f060cf8902e99b6ec3cdca0a.jpg)
Червоний буряк виросте великим, соковитим і солодким: чим найкраще підживити овочі
Червоний буряк є не лише основою багатьох українських традиційних страв, а й містить купу вітамінів і мікроелементів, необхідних для здоров’я.
Однак багато городників стикаються з проблемою: вирощений буряк виявляється дрібним, прісним і водянистим.
Причина найчастіше криється в порушенні балансу поживних речовин у ґрунті.
Розповідаємо, як правильно підживлювати буряк, щоб він виріс великим, соковитим і солодким.
Чим найкраще підживлювати буряк, щоб він виріс великим і солодким.
Основним фактором того, що буряк росте дрібним і несмачним, є відсутність необхідних поживних елементів у ґрунті.
Для повноцінного розвитку коренеплодам необхідні бор, калій та азот.
Якщо не вистачатиме цих мікроелементів, буряк ростиме повільно, втрачатиме цукристість і стане менш соковитим.
Найкраще застосовувати комплексний підхід до підживлення буряків, поєднуючи органічні та мінеральні добрива.
Перше підживлення треба проводити через 2 тижні після появи сходів.
Для цього необхідно розчинити столову ложку нітроамофоски в 10 літрах води і полити буряк.
Це добриво забезпечить молоді рослини азотом для розвитку листової маси і фосфором для формування міцної кореневої системи.
Друге підживлення слід робити тоді, коли формуються коренеплоди, через 4-5 тижнів після першого.
Щоб приготувати розчин, необхідно взяти чайну ложку борної кислоти і столову ложку сульфату калію на 10 літрів води.
Поливати рядки треба рясно.
Бор у цій суміші відповідає за підвищення цукристості, а калій сприяє формуванню щільної, соковитої м’якоті.
Третє підживлення варто проводити за 3 тижні до збирання врожаю.
Для приготування добрива необхідно взяти склянку деревного попелу й залити п’ятьма літрами гарячої води.
Треба дати настоятися добриву впродовж доби.
Перед застосуванням слід розвести настій водою у співвідношенні 1:2 і полити буряк.
Попіл збагатить ґрунт мікроелементами, що сприятливо позначиться на смакових якостях буряка.

