Червоний буряк виросте великим, соковитим і солодким: чим найкраще підживити овочі
Червоний буряк виросте великим, соковитим і солодким: чим найкраще підживити овочі

Червоний буряк виросте великим, соковитим і солодким: чим найкраще підживити овочі

Червоний буряк є не лише основою багатьох українських традиційних страв, а й містить купу вітамінів і мікроелементів, необхідних для здоров’я.

Однак багато городників стикаються з проблемою: вирощений буряк виявляється дрібним, прісним і водянистим.

Причина найчастіше криється в порушенні балансу поживних речовин у ґрунті.

Розповідаємо, як правильно підживлювати буряк, щоб він виріс великим, соковитим і солодким.

Чим найкраще підживлювати буряк, щоб він виріс великим і солодким.

Основним фактором того, що буряк росте дрібним і несмачним, є відсутність необхідних поживних елементів у ґрунті.

Для повноцінного розвитку коренеплодам необхідні бор, калій та азот.

Якщо не вистачатиме цих мікроелементів, буряк ростиме повільно, втрачатиме цукристість і стане менш соковитим.

Найкраще застосовувати комплексний підхід до підживлення буряків, поєднуючи органічні та мінеральні добрива.

Перше підживлення треба проводити через 2 тижні після появи сходів.

Для цього необхідно розчинити столову ложку нітроамофоски в 10 літрах води і полити буряк.

Це добриво забезпечить молоді рослини азотом для розвитку листової маси і фосфором для формування міцної кореневої системи.

Друге підживлення слід робити тоді, коли формуються коренеплоди, через 4-5 тижнів після першого.

Щоб приготувати розчин, необхідно взяти чайну ложку борної кислоти і столову ложку сульфату калію на 10 літрів води.

Поливати рядки треба рясно.

Бор у цій суміші відповідає за підвищення цукристості, а калій сприяє формуванню щільної, соковитої м’якоті.

Третє підживлення варто проводити за 3 тижні до збирання врожаю.

Для приготування добрива необхідно взяти склянку деревного попелу й залити п’ятьма літрами гарячої води.

Треба дати настоятися добриву впродовж доби.

Перед застосуванням слід розвести настій водою у співвідношенні 1:2 і полити буряк.

Попіл збагатить ґрунт мікроелементами, що сприятливо позначиться на смакових якостях буряка.

Джерело матеріала
loader
loader