Чому продукти в холодильнику псуються надто швидко: не використовуйте ці три речі — вони "тихі вбивці"
Чому продукти в холодильнику псуються надто швидко: не використовуйте ці три речі — вони "тихі вбивці"

Чому продукти в холодильнику псуються надто швидко: не використовуйте ці три речі — вони "тихі вбивці"

Насамперед, це відкриті консерви.

Після відкриття консерви в металевих банках починають відбуватися хімічні процеси окислення, що може спричинити виділення токсичних речовин.

Це може погіршити якість продуктів і навіть становити загрозу для здоров’я.

Щоб уникнути проблем, краще відразу пересипати вміст консерв в скляну тару.

Пластикові контейнери з тріщинами небезпечні, адже бактерії можуть накопичуватися навіть при ретельному митті.

Замість них варто використовувати скляні ємності або міцний пластик без дефектів.

Губка для миття холодильника може стати джерелом запахів і плісняви, поширюючи їх по всіх полицях.

Використовуйте серветки з мікрофібри замість неї.

Якщо овочі або ягоди виділяють етилен, вони прискорюють псування сусідніх продуктів.

Тримайте їх окремо або обгортайте в папір.

Перевірте температуру в холодильнику: понад +5°C молоко скисне швидше.

А для нейтралізації запахів покладіть чашку з кавою або лимоном.

Джерело матеріала
loader