Несподівана відповідь вразить наповал: із чого насправді роблять протеїн
Несподівана відповідь вразить наповал: із чого насправді роблять протеїн

Несподівана відповідь вразить наповал: із чого насправді роблять протеїн

Звідки беруть білок для протеїну - з чого роблять протеїн у порошку.

Головне:

Протеїн - одна з найбільш затребуваних харчових добавок серед спортсменів. Його основна перевага полягає у високій концентрації білка, при цьому він абсолютно безпечний для здоров'я.

Усі види протеїну виготовляють виключно з натуральних компонентів із використанням щадних технологій, що дають змогу зберегти корисні властивості та поживні речовини, йдеться в матеріалі Главреда.

Звідки беруть білок для протеїну

Не секрет, що він не містить шкідливих домішок і забезпечує організм необхідними білками. Під час вибору конкретного типу протеїну слід враховувати свої фізичні можливості та цілі.

Якщо повноцінний яєчний протеїн не підходить, можна розглянути варіант сироваткового ізоляту, який ефективно поповнює білкові запаси і сприяє зростанню м'язової маси. Кожен тип протеїну має свої особливості, і вибір залежить від індивідуальних потреб і переваг.

Сироватковий протеїн

Найпоширеніший серед спортсменів. Його отримують із коров'ячого молока, відокремлюючи молочну сироватку. У результаті обробки формуються три види сироваткового протеїну:

Казеїн

Отримують під час переробки молока, коли сир відокремлюється від сироватки. Він відрізняється повільним засвоєнням, тому часто використовується в комплексних протеїнових сумішах.

Яєчний протеїн

Його виробляють із білків курячих яєць, багатих цінними амінокислотами. Завдяки високій біодоступності він вважається одним із найкращих джерел білка.

Соєвий протеїн

Цей протеїн поступається іншим за якістю засвоєння, але сучасні технології дають змогу поліпшити його травні властивості. Він буває декількох видів:

Рослинний білок

Його добувають із зернових і бобових культур, проте через щільні оболонки його засвоюваність нижча, ніж у інших видів.

Більше новин:

Що таке протеїн?

Протеїн – це особливий високоякісний білок і біологічно цінна добавка до щоденного харчового раціону. Він є будівельним елементом для волокон м’язів, підтримує організм в умовах браку корисних елементів, тому часто вживається під час дієти.

Джерело матеріала
loader
loader