/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Fd88664a2d73f1362da03cca135b622c1.jpg)
Як правильно готувати спаржу: поради професіоналів для тих, хто боїться зіпсувати делікатес
Як правильно готувати спаржу, щоб вона вийшла дуже смачною: головні секрети.
Зазвичай продають два види спаржі — зелену й білу.
Перша тонша, готується швидше і не потребує чищення, треба лише видалити нижню частину стебла.
Біла — щільніша, з грубою шкіркою, яку необхідно зрізати до першої бруньки.
Щоб зберегти смак, зелену спаржу варять лише 3-5 хвилин, білу від 7 до 12 хвилин, але не більше.
У воду для варіння спаржі професійні кухарі рекомендують сипати трохи солі й цукру.
Дехто додає навіть молоко, щоб спаржа мала вершковий смак і не була гіркою.
Спаржу можна не лише варити, а й бланшувати, томити в олії на слабкому вогні, запікати у духовці, розігрітій до 200 °С, і навіть обсмажувати на грилі.
Деякі гурмани їдять спаржу сирою.
У сирому вигляді, в салатах або з густими соусами, варто їсти молоді пагони та міні-спаржу.
Її не треба чистити, лише зрізати нижню частину.
Під час приготування делікатесу варто знати просте правило: ніщо не шкодить спаржі так, як інтенсивна термічна обробка.
Всі інші експерименти з делікатним овочем дозволяються.
