Наче зі столу вишуканого ресторану: як перетворити елементарні гречаники на шедевр
Наче зі столу вишуканого ресторану: як перетворити елементарні гречаники на шедевр

Наче зі столу вишуканого ресторану: як перетворити елементарні гречаники на шедевр

Магія кулінарії полягає в тому, щоб навіть з найпростіших інгредієнтів створювати красу, яка потішить очі і подарує особливі смакові відчуття. 24 Канал пропонує такий досвід з рецептом порталу Shuba.

Рецепт гречаників

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 10

Інгредієнти:
– 650 грамів гречаної каші;
– 700 грамів курячого фаршу;
– 1 цибуля;
– 2 яйця;
– 50 грамів панірувальних сухарів;
– сіль, перець та сушений часник до смаку;
соус:
– 150 грамів цибулі;
– 2 столові ложки олії;
– 500 мілілітрів томатного соку;
– сіль, перець та паприка до смаку;
– 2 столові ложки сметани.

Приготування:

  1. З'єднайте охолоджену після варіння гречку з сирим м’ясним фаршем, дрібно нашаткованою цибулею, сухарями та яйцями. Приправте сіллю й улюбленими спеціями. Добре перемішайте масу вручну до однорідності.
  2. З отриманої суміші сформуйте гречаники. Щоб маса не липла до долонь, змочуйте руки у воді. Ліпіть котлетки або кульки — вибирайте форму на свій смак.
  3. Розігрійте на сковороді олію, обсмажте гречаники з обох боків до появи рум’яної скоринки.
  4. Тим часом приготуйте соус. У сотейнику або глибокій пательні підсмажте трохи цибулі, влийте томатний сік або розведену водою томатну пасту (приблизно 2 столові ложки на пів літра води). Додайте сіль, спеції та сметану. Перемішайте до однорідності.
  5. Коли соус почне кипіти, перекладіть до нього обсмажені гречаники. Накрийте кришкою і тушкуйте на слабкому вогні близько 15 хвилин.
  6. Готову страву подавайте, посипавши свіжою зеленню.

Смачного!

Хто сказав, що тільки на свята: рецепт улюбленої "Мімози" на повсякдень.

Джерело матеріала
loader
loader