Регулярне споживання йогуртів знижує ризик раку молочної залози
Регулярне споживання йогуртів знижує ризик раку молочної залози

Регулярне споживання йогуртів знижує ризик раку молочної залози

Британські науковці з Ланкастерського університету висунули нову гіпотезу, яка може кардинально змінити підхід до профілактики раку молочної залози. За їхніми даними, причиною розвитку онкології можуть бути бактеріальні запалення в молочних протоках, а ключем до зниження ризику захворювання — вживання йогурту, багатого на молочнокислі бактерії.

За словами провідної дослідниці Рейчел Рігбі, сучасні дослідження доводять, що: грудне молоко не є стерильним, лактація змінює внутрішню мікрофлору молочної залози, молочнокислі бактерії, знайдені в грудному молоці, можуть бути постійними мешканцями молочних проток навіть після завершення грудного вигодовування. Науковиця припускає, що саме ці бактерії можуть мати захисну дію, стримуючи розвиток небажаних запалень, що потенційно провокують рак. Згідно з результатами досліджень, ризик виникнення раку молочної залози зменшується на 4% за кожен рік грудного вигодовування. Аналогічний ефект, за словами вчених, може давати регулярне вживання йогуртів, які містять живі молочнокислі бактерії, що покращують мікробіом організму — зокрема й молочних проток.

Дослідники наголошують, що мова йде саме про натуральні йогурти з живими бактеріями, а не про десертні варіанти з цукром та ароматизаторами.

Теги за темою
Здоров'я
Джерело матеріала
loader
loader