/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Fe9f086d5ada2ff69a372e6c879cf9316.jpg)
Небезпечний шоколад з Дубаю: експерти виявили токсини
Всесвітнє захоплення дубайським шоколадом, який підкорив соцмережі своєю унікальною рецептурою з фісташками та катаїфі, перетворилося на глобальну проблему.
Експерти попереджають: дешеві підробки цього делікатесу можуть містити канцерогени, токсини цвілі та шкідливі замінники какао-масла.
Про це повідомило видання Daily Mail.
Чим небезпечні підробки?.
Справжній дубайський батончик — винахід шоколатьє Сари Хамуда — містить преміальні інгредієнти: тахіні, какао-масло та натуральні фісташки.
Дослідження, проведене німецьким Управлінням хімічних і ветеринарних розслідувань (CVUA), виявило в зразках імпортного шоколаду з ОАЕ та Туреччини низку небезпечних речовин:.
Пальмову олію — пов’язана з серцево-судинними захворюваннями.
3-МХПД і гліцидол — канцерогенні сполуки, що утворюються під час очищення олії.
Афлатоксини — смертельно небезпечні токсини цвілі.
Барвники (E140/E141) — для імітації фісташкового кольору.
Шоколад без шоколаду.
За європейськими стандартами, справжній шоколад повинен містити какао-масло.
Однак у дешевих аналогах його замінюють соняшниковою або пальмовою олією.
Ще більше тривожить те, що на деяких пакованнях какао-масло зазначене у складі, хоча насправді його там немає.
Експерти не назвали конкретні бренди, але зауважили, що всі неякісні зразки мали схожий вигляд.

