Небезпечний шоколад з Дубаю: експерти виявили токсини
Небезпечний шоколад з Дубаю: експерти виявили токсини

Небезпечний шоколад з Дубаю: експерти виявили токсини

Всесвітнє захоплення дубайським шоколадом, який підкорив соцмережі своєю унікальною рецептурою з фісташками та катаїфі, перетворилося на глобальну проблему.

Експерти попереджають: дешеві підробки цього делікатесу можуть містити канцерогени, токсини цвілі та шкідливі замінники какао-масла.

Про це повідомило видання Daily Mail.

Чим небезпечні підробки?.

Справжній дубайський батончик — винахід шоколатьє Сари Хамуда — містить преміальні інгредієнти: тахіні, какао-масло та натуральні фісташки.

Дослідження, проведене німецьким Управлінням хімічних і ветеринарних розслідувань (CVUA), виявило в зразках імпортного шоколаду з ОАЕ та Туреччини низку небезпечних речовин:.

Пальмову олію — пов’язана з серцево-судинними захворюваннями.

3-МХПД і гліцидол — канцерогенні сполуки, що утворюються під час очищення олії.

Афлатоксини — смертельно небезпечні токсини цвілі.

Барвники (E140/E141) — для імітації фісташкового кольору.

Шоколад без шоколаду.

За європейськими стандартами, справжній шоколад повинен містити какао-масло.

Однак у дешевих аналогах його замінюють соняшниковою або пальмовою олією.

Ще більше тривожить те, що на деяких пакованнях какао-масло зазначене у складі, хоча насправді його там немає.

Експерти не назвали конкретні бренди, але зауважили, що всі неякісні зразки мали схожий вигляд.

Джерело матеріала
loader