/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fb7c5cf0175ca175e2aa73dbe8eb04055.jpg)
Доктор Комаровський розповів, у чому причина аутизму: «Величезна кількість факторів ризику»
Про це він розповів у авторській програмі Геннадія Кирії «Увага: Кірія».
«2 квітня – Міжнародний день інформації про аутизм. Я, до речі, 2 квітня у Харкові зустрічався з батьками дітей з аутизмом, ми спілкувалися, розповідали, обговорювали тощо. Є, звичайно, і в Україні фахівці, ми з ними спілкувалися, вони знають, від чого береться аутизм, і навіть не соромляться публічно говорити, що це щеплення тощо. Сучасна медицина дуже серйозно все це вивчає, аналізує, це величезна кількість факторів ризику. Але точної відповіді медицина не знає. Хоча ось статистика США: у 2000 році був 1 на 150 народжених з аутизмом, а зараз – 1 на 36. Що сталося за цей час? Ми намагаємося аналізувати, але ніхто ж не скаже, що почали щеплення робити більше», - пояснює Євген Комаровський.
За його словами, медицина аналізує величезну кількість факторів, є маса теорій, із чим це пов'язано, але це лише факти, а процес, причини не зрозумілі. Наприклад, розповідає лікар, що вищий вік батьків, то вищий ризик народження дитини з аутизмом, що більша вага жінки, тобто ожиріння, то вищий ризик.
«Але якщо ми бачимо п'ятикратне збільшення кількості дітей з аутизмом з 2000 року, ось за першу чверть 21 століття, то давайте спробуємо зрозуміти, що принципово нове з'явилося в житті людства за ці 25 років? Ось це і буде, найімовірніше, фактор, який винен», - наголошує Євген Комаровський.
Як стверджує гість програми, сьогодні у нас з'явилася величезна кількість доступної висококалорійної їжі, цифрові технології, зменшилася фізична активність, батьки менше спілкуються з дитиною, жінка не може пройти вагітність без таблеток, а ще усюди мікропластик. Якби все це вивчалося, підкреслює він, тоді було б діло, але поки що відповіді немає.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2Fbf76c76349ffa129f80ffa9bcd0322f0.png)
Як захистити колос від септоріозу
Санлікар Києва повідомив ймовірну причину спалаху гепатиту А
Мікропластик у їжі: вчені виявили загрозливі наслідки для мозку
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F104%2F8b83cc261c069fbc1e334b0a66a5b5e6.jpg)
Один хитрий трюк, який допомагає знизити калорійність картоплі та рису: тепер улюблені страви можна їсти навіть на дієті
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Fd9864526d9d964d7f8005886075e8913.jpg)
Як і коли правильно обрізати іриси: секрети пишного цвітіння
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F06d1f673c8cc46ed8319cff22a24a8ff.jpg)
Найкращий спосіб приготування сосисок: один невеликий нюанс робить їх дуже смачними
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F1d613096fe326c977cbab4bbab5085ad.jpg)