Для чого кидати у погріб запалений папір перед тим, як спуститись за заготівками
Для чого кидати у погріб запалений папір перед тим, як спуститись за заготівками

Для чого кидати у погріб запалений папір перед тим, як спуститись за заготівками

У прохолодних погребах зручно зберігати не лише консервацію, а й різні овочі.Але є один нюанс, про який завжди потрібно пам'ятати, особливо навесні.Не можна спускатися до погребу одразу. Це може бути небезпечно.Одиниці людей знають, яким чином має проектуватися підвал і льох. Звичайно, будь-який будівельник скаже, що підземні приміщення обов'язково треба забезпечувати потужною витяжкою, але дотримана ця умова далеко не у всіх будинках.Якщо ви зберігаєте у своєму льосі не тільки консервацію, а й овочі, то, найімовірніше, серед них є картопля. Вона лежить у ящиках або горою і споживає кисень. Зворотно "видихає" вуглекислий газ, який, через брак витяжки, накопичується в маленькому закритому приміщенні.Тут і криється причина, чому не можна одразу спускатися до льоху - людина може вдихнути велику кількість вуглекислого газу і втратити свідомість. Можлива навіть загибель, якщо пролежати в такому стані тривалий час.Перевірити якість повітря і взагалі його наявність можна простим рухом, яким користуються навіть сантехніки. Потрібно запалити будь-який папірець і кинути вниз. Якщо він долетів до дна і там лежить, догоряючи, значить, можна йти. Але коли не можна спускатися в льох - це якщо папірець згас у польоті. Така ознака вкаже на нестачу кисню і велику кількість важких газів.Як альтернатива можна скористатися і спеціальним датчиком, але не в кожного українця він є.Ідеальний варіант - завжди йти до льоху з кимось, щоб спостерігач стояв згори і міг "підстрахувати" вас у разі екстреної ситуації.

Джерело матеріала
loader
loader