/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fcb31708239162e0963f0622aa7e4a0f3.jpg)
Сніданок довголіття: шість інгредієнтів, з яких готують найкориснішу страву ранку
Сніданок відіграє важливу роль для людини. Зокрема, він покращує функції головного мозку і прискорює обмін речовин.Дослідник довголіття Ден Бюттнер вивчає раціон харчування людей, які дожили до 100 років, і називає види сніданків, які гарантують прожити довше, пише Sabah.Ден Бюттнер дійшов висновку, що найздоровіший сніданок у світі - у мешканців півострова Нікоя (Коста-Ріка).У цей сніданок входять кукурудзяний коржик, чорна квасоля, рис, цибуля, червоний перець і зелень.Бюттнер зазначає, що такий тип сніданку ідеальний за вмістом цільнозернових продуктів та складних вуглеводів із низьким глікемічним індексом.Крім того, чорна квасоля, як підкреслюється, багата на антиоксиданти. Продукт знижує артеріальний тиск та регулює рівень інсуліну.Вівсянка, замочена на ніч, не потребує варіння. Замість того, щоб варити вівсяну кашу, ви можете підігріти сирі пластівці з молоком, мигдальним молоком або залити йогуртом. При додаванні цих продуктів вівсяні пластівці вбирають рідину та розм'якшуються. Текстура стає схожою на консистенцію вареного вівса. Вівсянка, замочена на ніч, наситить вас і дасть енергію на довгий час. Продукт містить суміш вуглеводів, клітковини, білків та корисних жирів.Вживання йогурту, багатого на білок і кальцій, дуже корисне для здоров'я. Він містить пробіотики, які підтримують здоров'я кишківника. На сніданок ви можете додати у простий йогурт фрукти, горіхи або трохи меду для насолоди.Смузі, які дуже практичні та прості у приготуванні, також ідеально підходять для сніданку. Зокрема, можна використовувати фрукти, овочі, білки (наприклад, йогурт) та корисні жири (авокадо та горіхове масло). Однією з переваг вживання смузі на сніданок є те, що продукт може зарядити організм енергією та забезпечити його джерелом білка. Деякі дослідження показали, що високе споживання білка змушує людей відчувати себе ситими і знижує потребу в їжі в наступні години протягом дня.Ще одним продуктом, багатим на білок, є яйця. До того ж, вони містять важливі поживні речовини, такі як вітамін D. На сніданок можна вибрати варені яйця або яєчню.Коли ви змішуєте насіння чіа з рідиною, наприклад мигдальним молоком, і залишаєте на ніч, виходить текстура, схожа на пудинг. Ви можете вживати таку суміш, додавши фрукти чи горіхи. Завдяки білку, омега-3 і клітковині, які отримає організм, ви залишатиметеся енергійним протягом дня і менше відчуватимете голод.

