Скільки разів можна повторно використати пергаментний папір: знають не всі
Скільки разів можна повторно використати пергаментний папір: знають не всі

Скільки разів можна повторно використати пергаментний папір: знають не всі

Пергаментний папір має кожна господиня на своїй кухні. Він може служити антипригарною підкладкою для випікання печива, ідеальною поверхнею для розкочування тіста, покриттям для розігрівання їжі та мішками для кондитерських виробів своїми руками.Але чи можна повторно використовувати пергаментний папір, якщо він не забруднився, розповіли експерти з безпеки харчових продуктів, пише Martha Stewart."Безпека повторного використання пергаментного паперу залежить від того, як його використовували спочатку і чи не ввібрала він олію, залишки їжі або забруднювальні речовини, які можуть становити ризик для безпеки продуктів харчування", - пояснює експерт з безпеки харчових продуктів Дерін Детвайлер.Чистота. Загалом, пергаментний папір можна використовувати повторно до трьох разів, якщо він не має видимих ушкоджень і забруднень."Пергаментний папір може бути використаний повторно в деяких випадках, залежно від його стану. Якщо папір залишається чистим і неушкодженим, його можна використовувати повторно", - підтверджує сертифікований фахівець із харчової промисловості Джесіка Гевін.Вплив високої температури. Крім видимого жиру, крихкості та потемніння, ще одним фактором, який слід враховувати перед повторним використанням пергаментного паперу, є рівень тепла, якого він зазнав раніше."Пергаментний папір можна використовувати повторно після запікання продуктів за температури 250 градусів за Фаренгейтом (приблизно 120°C) або вище", - пояснює Гевін.Така температура вбиває більшість бактерій з молока, яєць і олії, що робить його безпечним для випічки з низьким вмістом жиру, наприклад, печива, бісквітів і рулетів.Готуючи пергаментний папір до повторного використання, виконайте такі прості дії, щоб забезпечити його збереження:Акуратно витріть крихти або сміття сухою тканиною або м'якою щіткою.Якщо папір злегка жирний, промокніть його чистим рушником, але не використовуйте воду.Якщо пергаментний папір злегка вологий, дайте йому повністю висохнути на повітрі перед зберіганням, щоб запобігти появі цвілі.Зберігайте його в плоскому вигляді в сухому, прохолодному місці - найкраще між двома аркушами паперу або в герметичному контейнері.Контакт із жирами. Ніколи не використовуйте пергаментний папір повторно, якщо він становить загрозу безпеці."Пергаментний папір часто використовується під час випікання і смаження, де він вбирає жир, вологу і частинки їжі", - каже Детвайлер.Під час повторного використання залишки жирів можуть окислюватися і стати згірклими, що може призвести до появи неприємного присмаку і загрози здоров'ю".Контакт із сирим білком. Детвайлер не радить повторно використовувати пергаментний папір, який був у контакті з сирими білками, такими як м'ясо, птиця або морепродукти, через ризик бактеріального зараження.Антипригарні покриття. Детвайлер зазначає, що деякі види пергаментного паперу покриті силіконом або іншими антипригарними речовинами."Багаторазовий вплив високих температур може зруйнувати покриття, що згодом призведе до потрапляння хімічних речовин у їжу", - вказав експерт.Альтернативою пергаментному паперу можуть стати силіконові килимки для випічки, які можна мити і використовувати повторно, і невибілений компостований пергаментний папір, що компостується, який забезпечує безпечнішу утилізацію. Скляний і керамічний посуд для випічки також може скоротити потребу у використанні пергаментного паперу з антипригарним покриттям.

Джерело матеріала
loader