/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F732214cb01aa6fc5a1d203fa6ad3896c.jpg)
Не псуйте смак - як правильно зберігати сир
Твердий сир для багатьох не лише звичний, а й улюблений продукт.Але чи завжди правильно його зберігаємо? Часто зіпсувати смак сиру можна саме триманням не в тих місцях, не при такій температурі, яка потрібна. Важливо також звертати увагу на сусідство сиру з іншими продуктами, повідомляє 24 канал.Виявляється, просто покласти сир у холодильник - це ще не все. Знавці кажуть, що збереження смаку сиру залежить не лише від температури. Багато значить матеріал, у якому зберігається сир. Наприклад, харчова плівка, якою часто обгортають сир, "душить" його та затримує в ньому вологу.Алюмінієва фольга також не найкраще рішення, адже певні сири мають сполуки, які вступають у взаємодію з фольгою. У результаті продукт отримає металічний присмак.Головне при зберіганні сиру - дати йому можливість "дихати". У герметичних контейнерах можна зберігати лише м'які сорти, для всього іншого потрібно використовувати пергаментний папір.Уже обгорнутий в папір сир можна ставити у пластиковий посуд, але накривати його кришкою не потрібно. Сам папір, в який загорнутий сир, потрібно регулярно міняти.Якщо зберігати сир поруч з іншими продуктами, він може вбирати їхній смак. Також не варто зберігати поруч різні сорти, особливо це стосується гострого сиру.А ще фахівці застерігають: морозильна камера та найнижча шухляда у холодильнику - не місце для сиру. Краще обирати якусь з верхніх поличок. Тоді сир не перемерзне та збереже усі свої властивості.
