Китай виводить високобілкову кукурудзу, щоб замінити імпортну сою
Китай виводить високобілкову кукурудзу, щоб замінити імпортну сою

Китай виводить високобілкову кукурудзу, щоб замінити імпортну сою

Китайські аграрні вчені розробляють нові сорти кукурудзи, багаті на білок, які можуть замінити соєві боби в кормах для тварин.

Це потенційно може змінити ситуацію із залежністю Китаю від імпортного зерна, пише MSN.

Зазначається, що останніми роками Китай був змушений імпортувати соєві боби у великих обсягах для використання у тваринництві, яке активно розвивається на тлі зростання споживання м’ясної та молочні продукції.

Пекін вважає дедалі більшу залежність від іноземної сільськогосподарської продукції загрозою продовольчій безпеці нації, а також потенційним предметом суперечок на тлі загострення торгової війни зі Сполученими Штатами.

Розробка кукурудзи з високим вмістом білка для заміни сої в кормах для тварин розглядається як потенційне рішення, і, за словами президента університету, дослідники з китайського сільськогосподарського університету Хуажонг вже розробили кілька перспективних сортів.

З огляду на велике виробництво кукурудзи в Китаї, підвищення вмісту протеїну в зерні лише на один процентний пункт може знизити попит Китаю на іноземну сою до 8 млн т, заявив  президент Huazhong  Янь Цзяньбін.

Джерело матеріала
loader
loader