/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2Ff5dffe35df8b66ba99135c85be8f22ca.jpg)
Китай виводить високобілкову кукурудзу, щоб замінити імпортну сою
Китайські аграрні вчені розробляють нові сорти кукурудзи, багаті на білок, які можуть замінити соєві боби в кормах для тварин.
Це потенційно може змінити ситуацію із залежністю Китаю від імпортного зерна, пише MSN.
Зазначається, що останніми роками Китай був змушений імпортувати соєві боби у великих обсягах для використання у тваринництві, яке активно розвивається на тлі зростання споживання м’ясної та молочні продукції.
Пекін вважає дедалі більшу залежність від іноземної сільськогосподарської продукції загрозою продовольчій безпеці нації, а також потенційним предметом суперечок на тлі загострення торгової війни зі Сполученими Штатами.
Розробка кукурудзи з високим вмістом білка для заміни сої в кормах для тварин розглядається як потенційне рішення, і, за словами президента університету, дослідники з китайського сільськогосподарського університету Хуажонг вже розробили кілька перспективних сортів.
З огляду на велике виробництво кукурудзи в Китаї, підвищення вмісту протеїну в зерні лише на один процентний пункт може знизити попит Китаю на іноземну сою до 8 млн т, заявив президент Huazhong Янь Цзяньбін.
