99% людей заварюють чай з лимоном неправильно: ця помилка псує смак напою
99% людей заварюють чай з лимоном неправильно: ця помилка псує смак напою

99% людей заварюють чай з лимоном неправильно: ця помилка псує смак напою

Теплий чай з лимоном є невіддільною частиною приємної атмосфери затишку. До того ж, цей напій заряджає наш організм бадьорістю, насичує вітамінами та корисними речовинами.

Якщо ви любите чаювати, то вам напевно захочеться дізнатися, як правильно готувати чай з лимоном. Оскільки більшість людей робить помилку під час додавання лимона у напій. Розповідаємо, як приготувати чай з лимоном, щоб отримати від напою максимальну користь.

Як правильно заварювати чай із лимоном: покрокова інструкція

  1. Щоб чай вийшов ароматним і смачним, для заварювання треба брати свіжу воду. Її необхідно довести до кипіння, але так, щоб вона не переходила у бурління.
  2. Заваріть чай і дайте настоятися 3-5 хвилин. Цього часу вистачить для того, щоб чайне листя віддало свій смак та аромат. Перетримувати заварку не слід, бо напій буде гірким і несмачним.
  3. Тільки після того, як чай настоїться, треба додавати лимон. Бо висока температура руйнує вітамін С, який міститься в цитрусі. Оптимальна температура – близько 70-80 градусів.  
  4. Лимон має бути свіжим. Можна додавати заморожений, під дією холоду цитрус не втрачає своїх смакових властивостей.
  5. Не треба додавати цукор одразу після лимона. Лимонна кислота може взаємодіяти з цукром, надаючи чаю неприємного смаку. Треба трохи зачекати, щоб чай охолонув, а вже потім додавати цукор за смаком.

Як швидко позбутися набряку на обличчі: три найкращі та найлегші способи

Які ознаки того, що кішка вас любить і довіряє вам

Де найкраще посадити чорнобривці, щоб захистити город від шкідників і бур'янів

Джерело матеріала
loader