![Соковиті та смачні голубці на вечерю: простий рецепт](https://thumbor.my.ua/4yOgdDMCbwvpl3bVXIvKRh8CPlU=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2F8d764e8f3da0d1fef1ae06a25540ed51.jpg)
Соковиті та смачні голубці на вечерю: простий рецепт
Голубці в соусі зі сметани — це проста і смачна страва, яка припаде всім до смаку.
М'ясний фарш у листя капусти загортають по всьому світу і називають цю страву по-різному. Але звичайні голубці — це класика і це дуже смачно. Фокус розповість, як приготувати цю страву.
Голубці класичні
Інгредієнти:
- рис — 110 г;
- вода — 330 мл;
- рослинна олія — 4 ст. л.;
- білокачанна капуста — 1,5 кг;
- яловичий фарш — 500 г;
- одна цибулина;
- дві морквини;
- сметана 20% жирності — 200 г;
- цукор — 1 ст. л.;
- сіль, свіжомелений чорний перець — за смаком.
Зваріть рис і дайте охолонути. Качан очистіть від верхнього грубого листя. Довгим гострим ножем обережно видаліть качан. Качан розберіть на листя, намагаючись його не пошкодити.
У великій каструлі доведіть до кипіння воду. Посоліть. Порціями опускайте у воду листя капусти та варіть 5 хвилин. Готове викладайте у велику миску з холодною водою.
І приготуйте начинку. Змішайте рис із м'ясом, посоліть, поперчіть за смаком. Листя капусти викладіть на стіл. Викладіть по столовій ложці фаршу на капустяний лист, згорніть конвертиками, підвертаючи краї.
У великій сковороді діаметром не менше 26 см нагрійте рослинну олію, що залишилася. Помістіть у неї голубці та обсмажте з двох боків до рум'яної скоринки. Голубці перекладіть у велику каструлю. Дрібно наріжте цибулю, моркву натріть на середній тертці. Підрум'яньте на олії, що залишилася в сковороді, овочі. Додайте сметану та цукор. Посоліть і поперчіть. Перемішайте.
Отриманим соусом залийте смажені голубці в каструлі, намагаючись, щоб він покрив їх повністю. Закрийте каструлю і тушкуйте голубці на слабкому вогні протягом 30 хвилин.
Читайте також:
Як приготувати найсмачніші голубці: поради від шеф-кухарів
Як приготувати ніжні голубці з молодої капусти: покроковий рецепт смачної страви
Пісні голубці за старовинним буковинським рецептом: як приготувати смачну страву
![loader](/files/images/preloader.gif)