Чому деякі каші на сніданок вбивають здоров'я
Чому деякі каші на сніданок вбивають здоров'я

Чому деякі каші на сніданок вбивають здоров'я

Вуглеводний сніданок може стати причиною швидкого підвищення рівня цукру та інсуліну в крові.

Експерти нерідко рекомендують у перший денний прийом їжі вживати каші, однак деякі з них можуть завдати більше шкоди організму, ніж користі. Звичка снідати кашами пов’язана з ризиком діабету.

Багато каш є багатим джерелом вуглеводів, відрізняються досить високим глікемічним індексом. Така їжа забезпечує організм значним запасом енергії – щоб її витратити, потрібно інтенсивно рухатися, зазнавати фізнавантажень. Якщо людина після вуглеводного сніданку переходить до сидячої роботи, у неї з великою ймовірністю почне накопичуватися жир.

Які каші не підходять на сніданок

Манна каша 

Ця каша виготовляється з пшениці та містить клейковину з глютеном. Через 30 хвилин цей швидкий вуглевод розпадеться в організмі на глюкозу. Манка не є окремим видом крупи. Фактично це перетерте в дрібну крихту борошно. Якщо таку кашу давати дітям, у дорослому віці у них можуть виникнути проблеми із роботою ШКТ.

Рисова каша

Також шкідливою виявилася рисова каша, яку готують із пропареної білої крупи. Почуття голоду після вживання такого сніданку не забариться. До того ж у ньому немає корисних речовин.

Каші-п’ятихвилинки з різних злаків

Цінних речовин у такій їжі немає, оскільки вони знищуються у процесі термічної обробки.
Найкраще вибирати злаки, які потрібно готувати 20-25 хвилин.

Кукурудзяна каша

Вона теж належить до швидких вуглеводів, якщо йдеться про пропарений злак. Користі у такій їжі немає.

Раніше ми писали, чи корисна манна каша для дорослих і дітей. Більше про це читайте у новині.

Джерело матеріала
loader