Залишки запеченої курки - це чудова основа для швидких і смачних страв. Їх можна використати для приготування ароматного супу чи гарніру, ситного салату або навіть соковитих сендвічів.Головне - правильно поєднати інгредієнти, і з учорашнього шматочка курки можна створити повноцінний новий обід або вечерю.Ось три простих рецепти, які допоможуть не марнувати продукти та урізноманітнити меню.Курка - 200 гПерець халапеньйо - 1 шт.Сир Пеппер Джек - 2 стаканиВершки 33% - 1 ½ стаканиМолоко 2,5% - ½ ст. л.Паста перцева гочуджан - 1 ч.л.Макарони - 1 ½ стаканиБекон - 6 скибочокМасло вершкове 73% - 3 ст. л.Борошно пшеничне - 3 ст. л.Сіль за смакомЧорний перець за смакомВідваріть макарони відповідно до інструкцій на упаковці для приготування аль денте, відцідіть воду.У сковороді розігрійте вершкове масло на середньому вогні. Всипте борошно, поки воно не змішається; готуйте, помішуючи, до легкого підрум'янення, 1-2 хвилини (щоб не пригоріло). Поступово додайте вершки, молоко, каджунську приправу, сіль і перець. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи.Зменште вогонь, варіть, помішуючи, до загустіння, приблизно 5 хвилин. Додайте сир, помішуючи, поки він не розплавиться. Додайте макарони, бекон і халапеньо; варіть, помішуючи, до повного прогрівання. Зверху посипте розкришеними чипсами за бажанням.Молоко 2,5% - 250 млБорошно пшеничне - 140 гЯйця курячі - 2 шт.Окріп - 150 млЦукор - 2 ст. л.Сіль 1 щіпкаОлія соняшникова рафінована - 2 ст. л.Інгредiєнти для начинкиКуряче філе - 1 шт.Печериці - 300 гКетчуп за смакомСир твердий - 150 г.У мисці вінчиком змішати яйця, цукор і сіль. Влити половину молока, перемішати і просіяти все борошно. Щойно добре розмішали борошно, вливаємо другу половину молока. Заварюємо тісто. Вливаємо дуже гарячу воду в тісто, при цьому постійно помішуємо вінчиком. Додаємо рослинну олію, добре перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин відпочити. Смажимо млинці.Для начинки обсмажте дрібно нарізане філе і печериці до золотистого кольору, додайте натертий сир, сіль і чорний перець.Кожен млинець змащуємо кетчупом, додаємо начинку і загортаємо в рулетик.Курка - 4 стаканиГрецький йогурт - ⅓ стаканиМайонез 72% - 2 ст. л.Огірок - 1 стаканЦибуля червона - ½ шт.Кріп свіжий - 2 ст. л.Часник - 2 ч.л.Діжонська гірчиця - 2 ч.л.Паприка - 1 щіпкаСіль за смакомЧорний перець за смакомЗелена цибуля для посипанняЗніміть м'ясо з кістки курки-гриль. Грубо наріжте м'ясо (і шкіру, якщо хочете) курки, викинувши сухожилля і суглоби. Розріжте огірок навпіл, вийміть і викиньте більшість насіння. Наріжте огірки кубиками. Якщо огірки занадто водянисті, спробуйте промокнути їх паперовим рушником, щоб увібрати частину вологи.Рукою в рукавичці або лопаткою акуратно змішайте всі інгредієнти салату у великій мисці, доки вони не змішаються. Посоліть і поперчіть за смаком. Подавайте курячий салат одразу або поставте в холодильник на годину, щоб він охолов.