Що станеться, якщо регулярно їсти грейпфрут, який корисний не усім
Що станеться, якщо регулярно їсти грейпфрут, який корисний не усім

Що станеться, якщо регулярно їсти грейпфрут, який корисний не усім

Грейпфрут не тільки соковитий і смачний фрукт, а й джерело поживних речовин.Він багатий на вітаміни, мінерали, антиоксиданти та інші рослинні сполуки, які корисні для організму. Зокрема, грейпфрут містить у собі велику кількість вітаміну C, пише Eating Well.Втім, важливо знати, що їсти його надміру не можна. Можуть виникнути проблеми."Один середній рожевий грейпфрут забезпечує майже 100% добової норми вітаміну C, який є потужним антиоксидантом і підтримує імунну систему", - каже дієтологиня Кортні Пелітера.Крім того, він забезпечує 16% добової норми вітаміну A, який також відіграє важливу роль в імунітеті.А ще цей фрукт відомий як один із найпопулярніших продуктів для схуднення - він низькокалорійний."Тому багато людей включають його у свій раціон під час схуднення", - пояснює дієтологиня Саманта Маклеод.Він містить багато клітковини і води, що сприяє відчуттю ситості. Один цілий фрукт містить приблизно 100 калорій і на 90% складається з води.Ще експерти зазначають, що клітковина, яка міститься в грейпфруті, корисна для серця і в профілактиці серцево-судинних захворювань. Вона сприяє зниженню рівня "поганого" холестерину (LDL), нормалізує кров'яний тиск і рівень цукру в крові, йдеться в дослідженні. А калій, який також міститься в грейпфруті (у кількості 7% від добової норми), важливий для регулювання артеріального тиску.Дієтологи заявляють, що грейпфрут також може допомогти регулювати рівень цукру в крові. До того ж він містить кверцетин, фітохімічну сполуку, яка сприяє виробленню інсуліну підшлунковою залозою.Грейпфрут може спричиняти деякі проблеми у певних груп людей. Наприклад, грейпфрут може змінювати засвоєння деяких ліків в організмі. Фрукт блокує дію ферменту CYP3A4, який відповідає за метаболізм багатьох препаратів, йдеться в дослідженні.У результаті концентрація ліків у крові може або збільшуватися, або зменшуватися, що може призвести до побічних ефектів або зниження ефективності лікування. Важливо проконсультуватися з лікарем, перш ніж вживати грейпфрут паралельно прийому будь-яких ліків.Крім того, грейпфрут, як і інші цитрусові, має високу кислотність, що може сприяти руйнуванню зубної емалі. А ще впливає на кислотний рефлюкс (ГЕРХ) через власну високу кислотність.Вживання грейпфрута також може посилити симптоми печії.

Джерело матеріала
loader
loader