Суперфіналістка дванадцятого сезону "Мастер Шеф" Ольга Рябенко показала, як швидко та просто приготувати ліниві голубці, які будуть не менш смачними за звичайні.
Для приготування лінивих голубців зірка "Мастер Шеф" Ольга Рябенко бере:
- 600 г мʼясного фаршу
- 300 г капусти
- 100 г рису (відвареного до напівготовності)
- 50 г олії
- 1 цибулина
- 1 морквина
- 1 яйце
- 150 г грибів (печериці)
- сіль і мелений перець - за смаком
- 250 г води
Крім того, для соусу нам знадобиться:
- 250 г сметани або вершків
- 2 ст.л. томатної пасти (або 3 ст.л. томатного соусу)
- 1 ч.л. цукру
- сіль і мелений перець - за смаком
- 300 мл води
Спершу зірка "Мастер Шеф" Ольга Рябенко відварює до напівготовності рис, а потім промиває його холодною водою. Капусту тонко шаткуємо, моркву натираємо на крупній тертці, цибулю та печериці нарізаємо дрібними кубиками.
На розігрітій пательні з оліємо починаємо смажити цибулю, моркву та гриби. Через 5 хвилин додаємо капусту, сіль, перець, цукор, вливаємо воду та тушкуємо овочі під кришкою протягом 10-15 хвилин до мʼякості.
Далі зірка "Мастер Шеф" змішує рис, фарш та половину тушкованих овочів, додає яйце, солить, перчить та перемішує. З цієї маси формуємо руками котлетки.
У форму для запікання викладаємо половину тушкованих овочів, що залишилися, а зверху котлетки. Для соусу змішуємо сметану, томатний соус, цукор, воду та спеції, заливаємо ним ліниві голубці.
Накриваємо форму кришкою або фольгою та запікаємо ліниві голубці в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно годину. "Мастер Шеф" Ольга Рябенко радить періодично відкривати та поливати голубці соусом.
Останні новини України:
Салат "Олівʼє" по-новому: переможниця "Мастер Шеф" дала оригінальний рецепт.
Солоний чизкейк із крабовими паличками: рецепт простої та суперсмачної закуски.
Бананові панкейки для сніданку: простий рецепт від зірки шоу "Мастер Шеф" і "Супермама".