Найпростіше тісто на кефірі: рецепт заливного пирога з куркою
Найпростіше тісто на кефірі: рецепт заливного пирога з куркою

Найпростіше тісто на кефірі: рецепт заливного пирога з куркою

Крім курки в пиріг кладуть твердий сир і гриби. І страва виходить дивовижно смачною.

Заливні пироги гарні тим, що вам не доведеться довго возитися з тістом. Просто заливаєте ним начинку і запікаєте в духовці. Страва виходить ситна та соковита. Якщо у вас є лісові гриби — готуйте з ними, але можна використовувати будь-які гриби за вашим смаком: гливи, або печериці. Фокус розповість, як приготувати смачний заливний пиріг.

Заливний пиріг із куркою

Інгредієнти:

  • фарш курячий — 400 г;
  • гриби — 400 г;
  • сир твердий — 150 г;
  • одна цибулина;
  • рослинна олія — 50 г
  • кінза — 10 г;
  • петрушка — 10 г;
  • сіль, свіжомелений чорний перець.

Для тіста:

  • кефір — 400 мл;
  • борошно — 200 г;
  • два яйця;
  • розпушувач — 1 ч. л. з гіркою;
  • цукор — 1/2 ч. л.;
  • сіль — 1/4 ч. л.

Спочатку приготуйте тісто. У миску розбийте яйця, додайте цукор і сіль, збийте до легкої піни. Влийте в миску кефір і добре перемішайте.

Борошно просійте з розпушувачем і всипте в кефірно-яєчну суміш поступово, ретельно розмішуючи. Можна це робити вінчиком, або міксером. Готове тісто відставте на 15 хвилин.

І приготуйте начинку. Наріжте гриби й обсмажте на розігрітій з олією сковороді. Цибулю дрібно наріжте, як і зелень, додайте в курячий фарш, посоліть і поперчіть.

Натріть сир на крупній тертці. Форму для пирога змастіть рослинною олією. Вилийте у форму приблизно половину тіста. Першим шаром покладіть гриби, на гриби викладіть фарш, накрийте все сиром. Залийте начинку залишками тіста. Розрівняйте і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Готуйте приблизно 40-45 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою.

Готовий пиріг дістаньте з духовки і дайте йому трохи охолонути.

Курячий фарш для начинки можна не обсмажувати. А якщо використовуєте шматочки курячої філі, то їх краще обсмажити, або просто використовувати вже готову курку. На сковорідку, розігріту з рослинною олією, покладіть спочатку нарізану цибулю і тушкуйте 3-5 хвилин, потім додайте шматочки філе і обсмажуйте, помішуючи, ще хвилин 5-7. Якщо не любите кінзу, то не кладіть її, або замініть на іншу зелень.

Читайте також:

Французький яблучний пиріг: рецепт найніжнішої випічки до чаю

Рецепт від бабусі: як приготувати смачний пиріг із капустою на швидкому дріжджовому тісті

Рецепт, який підкорив соцмережі: як приготувати пиріг із грибами та цибулею (відео)

Джерело матеріала
loader
loader