Цей рецепт полюбляють за простоту та ідеальний смак. Іспанські кулінари як ніхто інший знаються на цьому поєднанні. 24 Канал пропонує почати продуктивний тиждень за рецептом BBC Food.
Рецепт яєчні Фламенко
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 4 столові ложки оливкової олії;
– 1 маленька цибулина, нарізана;
– 1 зубчик часнику, подрібнений;
– 80 грамів шинки серрано, нарізаної;
– 1 чайна ложка гарячої копченої паприки;
– кілька помідорів, очищених від шкірки та нарізаних;
– 1 чайна ложка томатного пюре;
– 75 грамів свіжого або замороженого гороху;
– 100 грамів тонкої зеленої квасолі;
– 4 яйця вільного вигулу;
– 12 скибочок чорізо;
– 1 червоний перець, смажений і очищений від шкірки, нарізаний на 8 смужок (або перець із банки);
– сіль – до смаку;
– свіжозмелений чорний перець – до смаку.
Приготування:
Розігрійте духовку до 200 градусів.
На середньому вогні розігрійте олію у великій сковороді з кришкою, що підходить для духовки, або в неглибокій каструлі.
Готуйте цибулю та часник, поки вони не стануть м'якими, близько 5 – 10 хвилин.
Додайте шинку та паприку і смажте ще 3 хвилини. Потім додайте помідори та томатне пюре, накрийте кришкою та тушкуйте 10 – 15 хвилин, доки помідори не стануть м'якими.
Паралельно доведіть воду до кипіння в каструлі. Додайте горох і квасолю, варіть 3 – 4 хвилини, потім злийте воду і швидко охолодіть під холодною водою. Якщо використовуєте заморожений горох, попереднє варіння не потрібне.
Додайте горох і квасолю до томатного соусу. Вбийте яйця в соус. Викладіть скибочки чорізо та смужки червоного перцю навколо яєць. Приправте сіллю і перцем.
Запікайте в духовці 10 хвилин, або поки білки не затвердіють, а жовтки залишаться м'якими. Перевірте через 8 хвилин. Або готуйте на плиті на середньому вогні під кришкою протягом 10 хвилин.
Тим часом натріть хліб часником, змастіть олією і обсмажте на сковороді або грилі.
Подавайте страву з грильованим хлібом.
Смачного!
Коли немає часу на сніданок: сендвіч, який подають у ресторанах.