Хрусткі вергуни з дитинства: рецепт смаколика від відомого шефа
Хрусткі вергуни з дитинства: рецепт смаколика від відомого шефа

Хрусткі вергуни з дитинства: рецепт смаколика від відомого шефа

Вергуни дуже смачні та хрусткі.

Вергуни - ласощі, які, мабуть, готувала кожна бабуся для улюблених онуків. Вони дуже легкі у приготуванні, але надзвичайно смачні та дуже-дуже хрусткі.

ТСН.ua підготував рецепт від відомого шеф-кухаря Володимира Ярославського. 

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • дрібка солі;
  • дрібка цукру;
  • 100 г сметани (35%);
  • 30 г горілки;
  • 270-330 г борошна;
  • 500 г олії для смаження;
  • 100 г цукрової пудри.

Приготування:

1. У мисці змішайте яйця, сметану, цукор і сіль. Після цього додайте до суміші горілку і замішати просте тісто. Воно має бути не дуже м’яким, але й не тугим.

2. Дайте тісту трохи відпочити у холодному місці - хвилин 30 вистачить. Потім тоненько розкачайте тісто.

3. Тісто наріжте ромбиками, а в середині зробіть розріз. Через нього протягую один куточок. Смажте у фритюрі.

4. Готові смаколики щедро посипте цукровою пудрою.

  • Цукерки "Рафаело" від Клопотенка: рецепт приготування в домашніх умовах
  • Бабусин тертий пиріг з варенням: смачний пляцка з дитинства
  • Аромат зими: рецепт традиційного віденського штрудля з яблуками і корицею
Джерело матеріала
loader
loader