Головне:
Авокадо – улюблений фрукт багатьох, однак розчарування може настати, якщо ви розрізаєте авокадо, а воно виявляється твердим, не смачним і незрілим. Експерти з The Avo Tree поділилися простою порадою, яка дозволить довести авокадо до стиглості всього за добу без шкоди для його текстури та смаку, пише Главред.
Як зазначають фахівці, не слід класти авокадо в духовку – це може зіпсувати фрукт. Нагрівання розм’якшує м’якоть, але не дозволяє природному дозріванню. У результаті авокадо стає гумовим і прісним.
Щоб правильно дозріти авокадо варто:
Ці фрукти виділяють етиленовий газ, що прискорює дозрівання. У замкненому просторі концентрація газу збільшується, що сприяє швидшому процесу.
Протягом 24-48 годин ваше авокадо стане м’яким, стиглим і готовим до вживання, не втрачаючи свого багатого смаку.
Існує також проста інструкція в домашніх умовах, як посадити кісточку авокадо.
Більше цікавих новин:
Що таке авокадо
Вічнозелена плодова рослина, вид роду Персея. Її батьківщиною вважається нагір'я, що лежить по обидва боки мексикансько-гватемальського кордону. Важлива плодова культура. Плоди авокадо мають поживну м'якоть, багату на вітаміни і важливі мінеральні речовини, пише Вікіпедія.