Святковий сезон — це не лише час радості, але й період, коли наше здоров’я може постраждати від надмірного вживання їжі, алкоголю та стресу.
Саме в цей час часто загострюються хронічні захворювання, про які ми можемо навіть не здогадуватися. Про це пише британський портал Mirror.
Після святкових застіль можуть загостритися низка хвороб, особливо через переїдання та зловживання алкоголем.
Гастрит, виразка шлунка та панкреатит
Надмірне споживання жирної, гострої їжі та алкоголю може викликати сильний біль і дискомфорт у шлунку, провокуючи загострення цих захворювань.
Жовчнокам'яна хвороба
Проблеми із жовчним міхуром можуть виникнути через солодощі, жирні страви, випічку та алкоголь. Симптоми включають сильний біль у правому підребер'ї, нудоту та блювоту. У таких випадках часто потрібна госпіталізація.
Гіпертонія
Алкоголь, стрес і надмір солі під час застіль можуть спричинити стрибки тиску, особливо в осіб із гіпертонією.
Подагра
Проблеми із суглобами провокує білкова їжа, така як м'ясо, холодець, рибні консерви та морепродукти. Додатковим фактором ризику є алкоголь, зокрема шампанське та вино.
Крім того, Знай.ua повідомляв,лікарі більше не допоможуть безкоштовно: почнуть діяти нові правила
Раніше Знай.ua стало відомо про те, що як харчування допомагає боротися з артритом: п’ять корисних продуктів для здоров’я суглобів