Тож що треба розуміти, обираючи форму і розмір льоду для коктейлю? Барменка Лексі Паркер із денверського Poka Lola Social Club дає поради домашнім міксологам, пише 24 Канал із посиланням на Foodie.
Ідеальний тип льоду для вашого коктейлю
Для подачі дорогого віскі з льодом слід використовувати велику брилу льоду або крижану сферу. Великий кубик льоду розбавлятиметься повільніше, а смак самого віскі зберігатиметься довше.
А проте деякі напої краще подавати з подрібненим льодом. Будь-який напій, що містить багато цукру або алкоголю (або і того, і іншого), слід подавати з таким льодом. Наприклад, класичний м'ятний джулеп або коктейлі в стилі тікі потрібно розбавляти трохи швидше, щоб розбавити цукор і алкоголь, і подрібнений лід, що швидко тане, чудово справляється з цим завданням.
Що треба розуміти, обираючи форму і розмір льоду для свого коктейлю / Фото freepik
Якщо ви шукаєте яскравий візуальний ефект у вашому келиху, можете використати безліч нових форм частинок льоду. Це можуть бути милі маленькі пінгвіни, що розважають і стають початком розмови, або будь-що інше. Але не забувайте, що кумедні формочки більше для вигляду, ніж для того, щоб якось вплинути на смак напою.
Що важливо – стандартний кубик льоду в 1,25 дюйма не варто ігнорувати. Кубики льоду стандартного розміру ідеально підходять для класичних коктейлів, таких як джин із тоніком або маргарита. Кубик льоду помірного розміру – ідеальний спосіб охолодити будь-який напій, який потрібно збовтати перед подачею.
І ще одна з форм, яку майже завжди варто додати до вашого бару – це крижана сфера. Вони є ідеальною альтернативою великим кубикам льоду, оскільки мають відносно низьке співвідношення площі поверхні до об'єму, що зменшує швидкість танення і запобігає швидкому розрідженню напою.