Звичайні оладки можна зробити ще смачнішими та кориснішими, якщо додати до них гарбуз – простим рецептом поділилася шеф-кухар Валентина Кущ.⠀
"Оладки виходять щільні, але не забиті, наче бісквітики. Цукру в рецепті не багато, бо дуже смачно з медом, але Ви вже тут самі вирішуйте", – розповіла шеф-кухар.
Для приготування смачних гарбузових оладок нам знадобляться такі інгредієнти:
- гарбузове пюре - 80 г
- борошно - 150 г
- цукор - 2 ст.л.
- кефір - 150 г
- розпушувач - 1 ч.л.
- сіль - дрібка
- яйце - 1 шт.
- сода - на кінчику чайної ложки
- вершкове масло - 2 ст.л.
- спеції (кориця, імбир) - за бажанням
Щоб приготувати смачне гарбузове пюре, гарбуз чистимо, нарізаємо на шматочки, трішки посипаємо цукром, змащуємо олією, запікаємо до готовності та розминаємо до стану пюре.
Спершу змішуємо сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, цукор, сіль, спеції та соду. Окремо змішуємо до однорідності вологі інгредієнти: яйце, гарбузове пюре, теплий кефір і розтоплене вершкове масло. Після цього швидко змішуємо вологу та суху суміші. Довго не потрібно вимішувати, щоб тісто було більш повітряним.
"Тісто буде густе. Я спеціально зняла відео, щоб було видно консистенцію. Якщо вийшло сильно густе (залежить від борошна), то додайте пару столових ложок кефіру", – пояснила шеф-кухар.
Смажимо оладки на змащеній олією пательні на середньому, ближче до мінімального вогні, викладаючи тісто ложкою.
Останні новини України:
Як смачно засолити червону рибу: переможниця "Мастер Шеф" дала святковий рецепт.
Смачніше за крабовий салат: рецепт сирного рулету з крабовими паличками.
Секрет ідеальної моркви по-корейськи: кулінар поділилася простим рецептом.