Свиняча корейка ідеально підходить для святкового меню. І за цим рецептом вона виходить дивовижно смачною.
Свиняча корейка годиться на найрізноманітніші випадки кулінарного життя: наприклад, це м'ясо можна запекти великим шматком і подати на святковий стіл. З корейки також можна згорнути рулет із начинкою. Але найкраще вона смакує з овочами та фруктами, які віддають свій аромат м'ясу та роблять його ніжнішим. Фокус розповість, як приготувати корейку з яблуками.
Корейка, приготована за цим рецептом, буквально тане в роті.
Свиняча корейка з яблуками
Інгредієнти:
- свиняча корейка — 800 г;
- яблука — 300 г;
- ріпчаста цибуля — 200 г;
- яблучний сидр або біле сухе вино — 250 мл;
- сіль, свіжомелений чорний перець.
М'ясо вимийте та обсушіть паперовими рушниками. Натріть м'ясо сіллю та свіжомеленим чорним перцем.
Яблука очистіть від насіння. М'якоть наріжте скибочками. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
Перекладіть м'ясо у форму, наприклад, у качатницю. Навколо та зверху розподіліть цибулю та яблука. Закрийте кришкою та просто запікайте за температури 100 °С близько 5 годин.
Щоб корейка підрум'янилася зверху, відкрийте кришку, змастіть м'ясо медом, змішаним із соєвим соусом (2:1), і запікайте за 200 °С ще 10-15 хвилин.
Подайте м'ясо до столу із запеченими яблуками. Можна приготувати як гарнір відварну або запечену картоплю.
Читайте також:
Що приготувати для святкового столу на Новий рік 2025: поради від мольфара Макса Гордєєва
Новорічний стіл 2025: рецепт смачного холодцю з яловичини
М'ясо по-французьки з картоплею: як приготувати ситну та просту страву