Рецепт ніжного пирога з сирно-яблучною начинкою: дуже просто та смачно
Рецепт ніжного пирога з сирно-яблучною начинкою: дуже просто та смачно

Рецепт ніжного пирога з сирно-яблучною начинкою: дуже просто та смачно

Авторка кулінарної книги "Твої найкращі рецепти" Тетяна Юшина показала, як приготувати смачний і неймовірно ніжний пиріг із сирно-яблучною начинкою.

"Поєднання хрусткого пісочного тіста та товстого шару соковитої запашної начинки - це навіть не пиріг, а справжні тістечка", – розповіла кулінар.

Для тіста нам знадобиться:

  • борошно - 400 г
  • розпушувач - 1 ч.л.
  • цукор - 100 г
  • вершкове масло (холодне) - 180 г

Для сирно-яблучної начинки:

  • кисломолочний сир - 500 г
  • яйця - 4 шт.
  • цукор - 150-200 г
  • сметана - 200 г
  • манка - 2 ст.л.
  • ванільний цукор - 1 пакетик
  • яблука - 4 шт.

Щоб приготувати тісто, спершу змішуємо сухі інгредієнти: борошно, розпушувач і цукор. На тертці до сухих інгредієнтів натираємо холодне масло та перетираємо руками до стану дрібної крихти.

До сиру додаємо яйця, сметану, цукор, ванільний цукор і занурювальним блендером або міксером перебиваємо до однорідності. Додаємо натерті на крупній тертці яблука, манку та добре перемішуємо.

У глибоку форму розміром приблизно 17х30 см викладаємо половину тіста та трохи утрамбовуємо його. На тісто викладаємо сирно-яблучну начинку, а зверху акуратно насипаємо залишки тіста.

Випікаємо пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 60 хвилин до красивого золотавого кольору. Готовому пирогу даємо повністю охолонути, а потім нарізаємо його на прямокутники.

Останні новини України:

Як смачно засолити червону рибу: переможниця "Мастер Шеф" дала святковий рецепт.

Смачніше за крабовий салат: рецепт сирного рулету з крабовими паличками.

Секрет ідеальної моркви по-корейськи: кулінар поділилася простим рецептом.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader