Приготування бульйону для перших страв – це справжнє кулінарне мистецтво, яке вимагає уваги до деталей.
Одним із розповсюджених міфів є необхідність зливати першу воду після варіння м'яса, щоб позбутися шкідливих речовин. Однак професійні кухарі запевняють, що це не лише помилка, а й утрата цінного навару, який робить бульйон насиченим і ароматним.
Зазвичай, першу воду після варіння м’яса висипають через утворення пінки. Насправді, пінка – це згорнутий білок, який не тільки не шкідливий, а й дуже корисний для організму. Зливати перший бульйон варто тільки тоді, коли є проблеми із жовчним міхуром, шлунком чи підшлунковою залозою. В усіх інших випадках його можна сміливо використовувати для приготування смачного, насиченого та корисного супу чи борщу.
Як приготувати найсмачніший бульйон, щоб суп вийшов насиченим і ароматним
- Вибирайте якісне м'ясо. Воно є основою вашого бульйону на суп чи борщ, тому не варто економити на цьому інгредієнті.
- Кладіть м'ясо в киплячу воду. Це дає змогу білку згорнутися всередині, таким чином збережуться смак, аромат і корисні речовини м’яса.
- Додайте цибулину в лушпинні. Вона не тільки надасть вашій страві неперевершеного смаку й аромату, а й допоможе зібрати зайвий білок і зробить бульйон золотавим.
- Знімайте пінку зі стінок каструлі. Це запобігатиме її осіданню, тоді бульйон буде апетитнішим на вигляд.
Звичайний рис перетвориться на вишукану страву без зайвого клопоту: що треба додати
Чи можна додавати мед у гарячий чай: про це має знати кожен
Навіщо професійні кухарі рекомендують завжди вимочувати м'ясо в соляному розчині