До будь-якого свята: як приготувати торт з вишнею та сметанним кремом за рецептом "Мастер Шефа"
До будь-якого свята: як приготувати торт з вишнею та сметанним кремом за рецептом "Мастер Шефа"

До будь-якого свята: як приготувати торт з вишнею та сметанним кремом за рецептом "Мастер Шефа"

Торт "Монастирська хата" - це класичний десерт, який підкорює поєднанням ніжного тіста, вишневої кислинки та солодкого сметанного крему.

Як ділиться "Мастер Шеф" Глинська, краще перед подачею дати настоятися торту, так шари просочаться і десерт буде м'якше.

Для тесту:

  • Вершкове масло (м'яке, 82%) – 200 г
  • Сметана (10-20%) – 200 г
  • Сода - 5 гр
  • Сіль – 1 г
  • Борошно – 400 г

Для начинки:

  • Вишня (без кісточок) – 1 кг
  • Цукор – 100 гр
  • Кукурудзяний крохмаль – 100 г

Для крему:

  • Сметана (20-30%) – 500 г
  • Вершки (жирні, для збивання) – 200 мл
  • Цукрова пудра – 200 г
  • Цедра одного лимона

Спочатку розм'якшене вершкове масло змішайте зі сметаною, содою і сіллю, потім додайте борошно і замісіть м'яке тісто. Розділіть його на шість частин, загорніть у плівку та охолодіть у холодильнику дві години, радить "Мастер Шеф" Глинська.

Для начинки вишню без кісточок з'єднайте з цукром та кукурудзяним крохмалем. Нагрівайте масу на середньому вогні, помішуючи, поки вона не закипить, потім варіть ще хвилину. Остудіть, накривши плівкою "в контакт".

"Мастер Шеф" Глинська додає, далі для крему з'єднайте сметану з цукровою пудрою та лимонною цедрою. Окремо збийте вершки до м'яких піків і акуратно змішайте зі сметанною основою. Готовий крем охолодіть.

Коли тісто охолоне, розкотіть кожну частину смужку довжиною близько 50 сантиметрів і шириною 8–9 сантиметрів. Уздовж центру кожної смужки викладіть начинку, загорніть краї так, щоб вийшла ковбаска.

Після, як зазначає "Мастер Шеф" Глинська, загортайте її спіраллю у вигляді равлика діаметром до 18 сантиметрів. Повторіть процес, формуючи три коржі. Випікати при 180°C протягом 25–30 хвилин і повністю охолонути.

Зберіть торт, викладаючи коржі шарами та щедро промазуючи кожен кремом. Потім покрийте весь торт кремом, приберіть у холодильник на 5-6 годин, щоб він добре просочився.

Останні новини України:

Фантастичні тоненькі млинці із картопляного тіста: "Майстер Шеф" Глинська дала простий рецепт.

Джерело матеріала
loader
loader