Заливне з хребта червоної риби: як приготувати
Заливне з хребта червоної риби: як приготувати

Заливне з хребта червоної риби: як приготувати

Як приготувати заливне з хребтів червоної риби

Не для кого не секрет, зо червона риба є не лише смачною, а й корисною. Вона незамінна у раціоні для попередження  атеросклерозу. У цій рибі багато «хорошого» холестерину, який  зменшує кількість бляшок холестерину. Лосось, сьомга  містить невелику кількість вуглеводів і відмінно підходить для раціону діабетиків. А велика кількість  вітаміну А робить лосось корисним для здоров’я очей. І це далеко не вся користь червоної риби.

Але на жаль, сьогоднішні ціни на філе червоної риби кусаються, в той час як ціни на хребти, що продаються, цілком доступні.

Що можна приготувати з хребтів червоної риби? Спробуйте заливне, яке готується дуже просто, а результат вас здивує. Така страва буде доречною і для святкового різдвяного чи новорічного столу.

Інгредієнти:

  • Хребет червоної риби - 1 шт.,
  • Вода - 1.5 л,
  • Желатин - 15 г, 
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.,
  • Часник - 2 зубчики,
  • Лавровий лист - 3 шт,
  • Перець чорний горошком - 6 шт,
  • Сіль -  за смаком.

Як приготувати заливне з хребтів червоної риби

  • Хребет червоної риби миємо, розрізаємо на декілька шматків, кладемо в каструлю. Додаємо сіль, лавровий лист, перець чорний горошком і очищену цибулю.
  • Заливаємо холодною водою і ставимо на середній вогонь. Як риба почне закипати, зменшуємо вогонь і готуємо на маленькому вогні 20 хвилин. Знімаємо піну, яка утворюється. 
  • Готову рибу виймаємо на тарілку і охолоджуємо.
  • Желатин заливаємо 100 мл  холодної води, залишаємо при кімнатній температурі на декілька хвилин щоб набухав.
  • Набухший желатин відправляємо до рибного бульйону, перемішуємо, бульйон має бути досить гарячим. Видавлюємо  і додаємо часник і перемішуємо. Додатково солимо бульйон за смаком. Проціджуємо бульйон через сито.
  • Відділяємо рибу від кісток і І викладаємо по мисках. Заливаємо  рибним бульйоном і ставимо  в холодильник на декілька годин, щоб застигло. 
  • Додатково можна прикрасити зеленню, додати яйце, консервовану кукурудзу, горошок.

Джерело матеріала
loader