Щоб розпізнати справді якісні фрукти, треба вибирати плоди за кількома ознаками, які означають, що апельсини стиглі, солодкі і смачні.
Апельсини – це не лише смачні яскраві фрукти, а й справжній корисний суперфуд для здоров’я. Тому багато хто полюбляє купувати цитрусові, особливо в холодну пору року. Бо вони зміцнюють імунітет і піднімають настрій. А щоб удома не розчаруватися вибраними плодами, розповідаємо, посилаючись на ресурс "Телеграф", як правильно вибрати солодкі та соковиті апельсини.
Як не помилитися і вибрати найсмачніші соковиті апельсини
Варто зауважити, що фрукти краще вибирати не в сітках, так ви зможете візуально й на дотик перевірити якість апельсинів.
На що звернути увагу під час вибору апельсинів.
- Зовнішній вигляд. Зверніть увагу, чи має фрукт невелике заглиблення збоку, якщо воно є, то можна сміливо брати такий фрукт. Він буде солодким, соковитим і без кісточок.
- Вага. Тут все просто – чим важчий апельсин, тим більше в ньому соку. Якщо плід легкий, він може бути сухим і не дуже солодким.
- Аромат. Стиглі апельсини мають більш виражений освіжаючий аромат. Нестиглий фрукт практично не пахнутиме, він швидше за все буде кислим і несмачним.
- Шкірка. Якщо шкірка тоненька та гладенька, такий апельсин можна сміливо класти до свого кошика, він буде стиглим і солодким. Не варто брати фрукти із товстою нерівною шкіркою, вони будуть не дуже солодкі. Зеленувата шкірка свідчитиме про те, що плід недозрілий. Стиглі апельсини мають яскравий помаранчевий колір. Якщо шкірка апельсина занадто блискуча, такий фрукт може бути оброблений воском.
Чому не можна пити чай із ложкою в чашці: про це майже ніхто не знає
Як довго можна зберігати холодець, щоб він залишався свіжим і смачним
Традиційне частування на Святвечір: три стародавні страви