Свининою не варто зловживати: медики попередили про наслідки
Свининою не варто зловживати: медики попередили про наслідки

Свининою не варто зловживати: медики попередили про наслідки

Свинина є одним з найпоширеніших видів м’яса в Україні, однак медичні фахівці попереджають про її шкідливий вплив на здоров'я. Вживання свинячого м’яса може призвести до низки проблем, від зайвої ваги до серйозних захворювань.
Важливо знати, чому свинина не завжди є безпечною для нашого організму та які ризики вона може нести. Фахівці наголошують на шкідливому впливі свинини на здоров’я людини, виділяючи п’ять основних причин, через які слід уникати її вживання.

свинина, фото Pxhere

Проблеми із вагою

Свинина містить високий рівень жиру, що сприяє набору зайвої ваги та розвитку ожиріння.

Ризик алергій та захворювань

У м’ясі свині є гістамін, який може викликати алергічні реакції, а також провокувати дерматит, апендицит і навіть холецистит. Свинячий жир важко перетравлюється, що сприяє утворенню жирових відкладень і підвищує ризик онкологічних захворювань.

Паразити та інфекції

Ціни на свинину, фото: sputnik.kg

Свинина може містити небезпечні паразити, зокрема трихінел, який викликає серйозні симптоми, як-от висока температура та блювота. Захиститися від зараження можна лише ретельною термічною обробкою м’яса.

Токсичність і канцерогенність

Лікарі прирівнюють токсичність свинини до сигарет і алкоголю, що підвищує ризик інсультів та інших серйозних захворювань. Також у м’ясі міститься гормон росту, який сприяє ожирінню та ризику розвитку злоякісних пухлин.

Інфекційні хвороби

У свинячому м’ясі можуть бути бактерії, що викликають такі хвороби, як туберкульоз і скрофульоз, особливо небезпечний для дітей.

Крім того, Знай.ua повідомляв, ціни на м'ясо змусять сісти на дієту: чого чекати українцям далі

Джерело матеріала
loader