Ви дізнаєтесь:
Італійську кухню багато хто любить і готує її страви, однак не завжди дотримується строгих правил, що можуть несприйняти корінні мешканці країни та поціновувачі італійської кухні.
Наприклад, поєднання пасти із кетчупом може роздратувати італійців. Главред дослідив чому та що про це думають професіонали у гастросфері.
Шеф-кухар Мартін Байер пояснив, що не так з досить звичним для багатьох поєднанням макаронів з одним із найбільш популярних та універсальних соусів у світі.
"Я обожнюю кетчуп. Він чудово доповнює бургери та ідеально підходить для соусу до страв, таких як картопля фрі. Але він не універсальний. Кетчуп має занадто виразний кисло-солодкий смак, щоб поєднуватися з усім. Наприклад, із пастою він абсолютно несумісний. Якщо ви додасте кетчуп до варених макаронів, то весь смак страви буде затьмарений лише одним інгредієнтом. Смакує не паста, а лише кетчуп, кетчуп, кетчуп", - сказав він.
Важливо, що італійці в загальному реагують на експерименти з їхніми традиційними стравами досить негативно. Найпопулярніший вибір людей по світу - піца та макарони, з якими найчастіше створюють дивні поєднання, змушує прихильників італійської кухні ревно захищати класичні рецепти.
Читайте також:
Хто такий Мартін Байер?
Мартін Байер - шеф-кухар, який живе на скелі в Тихому океані та ділиться на веб-сайтах порадами щодо приготування їжі та інформацією щодо культурних особливостей у гастросфері.