Автентичний рецепт для домашнього затишку: готуємо тисменицьку начинку
Автентичний рецепт для домашнього затишку: готуємо тисменицьку начинку

Автентичний рецепт для домашнього затишку: готуємо тисменицьку начинку

Тисменицька начинка – це не просто особлива страва, а справжній символ домашнього тепла й українських кулінарних традицій. Кожна деталь — від підсушеного батона до правильно збитих яєць – додає йому неповторного смаку. Як його приготувати розповідає 24 Канал з посиланням на Тікток uliana_85_.

Тисменицька начинка

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 1 батон або домашня булка (приблизно 500 грамів);
– 10 яєць;
– 30 грамів вершкового масла;
– 50 грамів смальцю;
– 100 мілілітрів гарячого молока;
– сіль – до смаку;
інгредієнти для печені:
– великий шматок лопатки;
– 1 головка часнику;
– 1 цибулина;
– 1 морквина;
– духмяний перець – до смаку;
– 2 – 3 лаврових листки;
– коріандр – до смаку;
– 2 – 3 столові ложки смальцю;
– вода для тушкування.

Як приготувати тисменицьку начинку: перегляньте відео

Приготування:

  1. Підготуйте батон або булку заздалегідь.
  2. Наріжте хліб кубиками та залиште підсушуватися на ніч.
  3. На наступний день збийте яйця до однорідності, нагрійте молоко до гарячого стану.
  4. Скріпіть молоком підсушені шматочки батона, обережно перемішуючи, щоб не пошкодити текстуру.
  5. Розтопіть вершкове масло та смалець, додайте їх до яєць, перемішайте. Влийте цю суміш у батон, акуратно вимішайте, щоб тісто стало однорідним.
  6. Залиште на 15 – 20 хвилин настоятися.
  7. Сформуйте невеликі хлібці, викладіть їх на деко та випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці протягом 30 – 40 хвилин до золотистої скоринки.
  8. Обсмажте лопатку на сковорідці до рум'яної скоринки з усіх боків. Перекладіть м’ясо в чавунну каструлю, посоліть і поперчіть.
  9. Додайте часник, нарізану цибулю, моркву, духмяний перець, лавровий лист та коріандр. Влийте воду, щоб вона покривала м’ясо, та додайте смалець.
  10. Тушкуйте печеню в духовці протягом 2 годин при 180 градусах, поки м’ясо не стане м’яким і ароматним.
  11. Перед подачею наріжте готову начинку шматочками, занурте їх у рідину від печені та подавайте.

Смачного!

Культовий лайфхак: навіщо господині кладуть ковбасу у морозилку.

Джерело матеріала
loader
loader