Ви дізнаєтеся:
Перловка – це дуже поживна і корисна крупа. Її можна споживати як гарнір або готувати на її основі різноманітні страви.
Проте нерідко можуть виникати запитання, як прискорити процес варіння перловки, адже сама крупа готується не дуже швидко.
Авторка YouTube-каналу "Закарпатська Господиня" розповіла, як швидко зварити перловку і яких правил потрібно дотримуватися під час цього процесу.
Перед тим, як варити перловку, її потрібно добре промити. Краще помити кілька разів, аж поки вода не стане прозорою.
Крупу потрібно засипати у каструлю з товстим дном, залити водою, посолити і поставити варитися до готовності.
Але якщо ви шукаєте спосіб, як зробити, щоб перловка швидко зварилася, то варто замочити її на кілька годин.
"Якщо хочете, щоб перловка зварилася швидко, то треба перед приготуванням замочити її у воді на 2-3 години, щоб вона постояла і набухла. Тоді вона звариться дуже швидко", - розповіла господиня.
Вона зазначила: якщо ви просто помили перловку і не замочували її, то води варто брати приблизно втричі більше, ніж перловки.
"Наприклад, якщо у вас є 200 г перловки, то потрібно брати 600 мл води. А якщо вона вже постояла у воді, то для варіння можна брати менше води. Перловка у себе зайву воду не втягне, тому зайву воду можна буде злити", - пояснила авторка відео.
Дивіться відео про те, як швидко зварити перловку:
Вас також може зацікавити: